Skip Navigation Links

Dev Tesisin %80'i Tamamlandı

HATSU, Erzin ilçesinin altyapı sıkıntısından kurtaracak olan Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini duyurdu.

Dev Tesisin %80'i TamamlandıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Erzin ilçemizi altyapı sıkıntısından kurtaracak olan Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini duyurdu.
 
Erzin Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 30 dönümlük arazide hızlı bir şekilde sürdüğünü aktaran Genel Müdürlük, maliyeti İller Bankası'ndan temin edilen 7 Milyon 917 bin 763 TL’lik kredi ile sağlanan tesis inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını açıkladı.
 
Yapı denetimi HATSU Genel Müdürlüğü Etüt Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan dev projenin hayata geçirilmesi ile günde 5 bin 760 metreküp atık su arıtımının sağlanacağını vurgulayan İdare, Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prensibi’ne göre dizayn edilen tesiste evsel atık suyun, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile Erzin Deresi’ne 
deşarjının sağlanacağını belirtti.
 
Tesisin kaba inşaatının tamamlandığını ve çevre düzenlenmesinin yapıldığını bildiren HATSU, ilçe genelinde ki atıksuların arıtılmasının bölge sağlığı açısından önemli bir adım olduğunu hatırlattı.
 
 
Dev Tesisin %80'i Tamamlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet