Skip Navigation Links

Mezun Olmadan İş Buluyorlar...

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri “İş Dünyası ile Entegrasyon” programı çerçevesinde daha mezun olmadan iş bulma şansı yakalayacak.

Mezun Olmadan İş Buluyorlar...

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yeni uygulamaya başladığı “İş Dünyası ile Entegrasyon” programı çerçevesinde mezun adayı öğrencilerin istihdamına yönelik çalışmalarını da hızlandırdı. Program ile, öğrencilerden mezun olabilecek durumda olanların iş sahibi olmaları ve kariyerlerine daha öğrenci iken henüz mezun olmadan; işletme ile üniversite arasında “entegratör” olarak başlayabilmeleri hedefleniyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için her fakülte ve bölüm kendi alanlarına uygun saygın işletmeler ile ön görüşmeler ve toplantılar yapıyor, karşılıklı ziyaretler yapılıyor.
 
Bu bağlamda; Türk Sivil Havacılık Sektörünün köklü firmalarından biri olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) firmasına bağlı Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete HAVAŞ Yolcu Hizmetleri Müdürü Mehmet Güneş, Yolcu Hizmetleri Şefi Cengiz Karabacak ile mezun öğrencilerde HAVAŞ bünyesinde görev yapan Kader Aytaş ve Hüseyin Sefa Demir katıldı. İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, Müdür Yardımcısı Harun Yılmaz ve Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş de ziyaretçilere eşlik etti.
 
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı şunları söyledi: “Türk Sivil Havacılık Sektörünün köklü firmalarından biri olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. HAVAŞ firmasına bağlı Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü Üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Sivil Havacılık Yüksekokulu ile HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü birkaç yıldır özellikle eleman alımı ve diğer sektörel durumlar ile ilgili işbirliği içindedir. Bu işbirliği çerçevesinde, Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan birçok mezunumuz HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nde görev yapmış olup ve halen görevine devam etmekte olan mezunlarımız bulunmaktadır. İşbirliğimizin tüm Türkiye’ye yayılması açısından önümüzdeki süreçte çalışmalarımız devam edecektir”.
 
HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyonu Yolcu Hizmetleri Müdürü Mehmet Güneş ise eğitimli ve donanımlı personel konusuna önem verdiklerini belirterek; “İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Mezunlarının çalışmalarından memnunuz, yeni takım arkadaşlarımızı ekibimize kazandırmak ve HAVAŞ’ı tanıtmak amacıyla buradayız. Ziyaretlerimizi sıklaştırmak suretiyle işbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bugünkü faaliyetler önümüzdeki süreçte İSTE ile HAVAŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılacak işbirliği protokolünün de temellerini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
Ziyarette HAVAŞ ile ilgili bilgilendirme ve tanıtım sunumu yapılırken, HAVAŞ’ın tarihçesinden, Türkiye’deki ve dünyadaki hizmet ağı ile işletme vizyonu/misyonu çerçevesinde ana ve alt faaliyet alanlarından bahsedildi. Sunumun ardından “Genel Yetenek” ve “İngilizce” sınavları yapıldı. Yazılı sınavda başarılı olanların sözlü mülakata alınması ve mülakat sonucunda başarı gösterenlerin HAVAŞ bünyesinde istihdam edilmesi hususlarının da planlanması öğrencilerin motivasyonunu şimdiden yükseltiyor.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet