Skip Navigation Links

Denizciler'de Kutlu Doğum Coşkusu yaşandı

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Akpınar, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.Muhammed'in yaşamını örn

Kültür Sanat   A+a-

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Akpınar, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.Muhammed'in yaşamını örnek alan müslümanların doğru yoldan asla çıkmayacağını vurguladı. İskenderun Müftülüğü'nce Denizciler Beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum konferansında konuşan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Akpınar, 'Hz.Peygamber (s.a.v) ve Kur'an' konulu konferans verdi. Prof. Dr.Akpınar, “Yaşadığı dönemde sadece müslümanların değil gayri müslümlerinde güvendiği ve ona 'Emin' güvenilir adını verdiği Peygamber efendimizin sade yaşantısı, örnek kişiliğini rehber edinen müslümanlar asla yolundan şaşmaz. Bu bağlamda Kur'an-ı Kerimi anlayarak okuyan, namazını kılan, iylik eden,doğruluktan şaşmaşmayan, Hz.Muhammed'in yaşantısını kendisine rehber edinen müslümanlar her zaman kurtuluşa erer. Bu bağlamada bizlerde ailemizde gerek eşimize, gerekse çocuklarımıza bu kutsal değerlerimizi öğretmek durumundayız” dedi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise, “Son peygamber olarak gönderilen Hz.Muhammed'in örnek kişiliği, hayatı ve yaşamını anlamak, anlayabilmek ve insanlara anlatmak lazım. Bu bağlamda müftülük olarak Hz.Peygamberin kutlu doğumunu insanlara anlatmak için çaba sarf ediyoruz” ifadesini kullandı. Denizciler Beldesinde düzenlen Kutlu Doğum konferansında Müftü Kavillioğlu, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve protokole gül takdiminde bulundu. Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ise, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Akpınar başta olmak üzere din görevlilerine kutlu doğumun simgesi olan gülün resmini taşıyan seramik tabaklar hediye etti. Başkan Soydan, ayrıca konferansa katılan davetlilere de gül takdiminde bulundu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet