Skip Navigation Links

Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan İssos Antik kentinde çalışmalar devam ediy

Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan İssos Antik kentinde, yaklaşık 5 dönümlük hazine arazisinde üç sezondur yapılan kazı çalışmalarında Roma dönemine ait

Kültür Sanat   A+a-


Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan İssos Antik kentinde, yaklaşık 5 dönümlük hazine arazisinde üç sezondur yapılan kazı çalışmalarında Roma dönemine ait hamam kompleksinin gün ışığına çıkarılmaya çalışıldığı bildirildi.
Hatay Arkeoloji Müzesi Arkeoloğu Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdare ve Erzin Belediyesi'nin katkısıyla bu yıl bölgede kazı çalışmalarına yeniden başladıklarını söyledi.
Yaklaşık 80 bin lira ödenek ve 45 işçi ile bu yıl ağustos ayında başlayan kurtarma kazısının sona erdiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
''M.S. 3 ve M.S. 5 yüzyıllara ait olduğu sanılan Hamam kompleksinin 2006 yılında bir bölümü açıldı. Bu kazıda, suyu ısıtmak için kullanılan ateş yakılan yer olan külhan ile orta derecede ısıtılmış soğukluk yeri ve Bereket Tanrıçası olarak bilinen Artemis mozaiğinin bir bölümü ortaya çıkarıldı. 2008 yılında yapılan ikinci sezon kurtarma kazısında da hamam kompleksinin ılık, sıcak ve soğuk su sistemiyle çalıştığını tespit ettik. Ayrıca bu dönemdeki kazıda bir havuz ile çok sayıda çömlek ve heykel bulduk.''

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet