Skip Navigation Links

İMO Eğitime Önem Veriyor

İTSO Meclis toplantı salonunda' Yapı İş İskeleleri' eğitim semineri düzenlendi.

İMO Eğitime Önem VeriyorWeb
TV

Gündem   A+a-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Hatay Odası İskenderun Temsilciliği tarafından İTSO Meclis toplantı salonunda' Yapı İş İskeleleri' eğitim semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere İnşaat Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı Beste Ardıç Arslan konuşmacı olarak katıldı. 
 
İnşaat Mühendislerinin ve genç İMO'ların da  yoğun katılım gösterdiği seminerde İskenderun Temsilciliği Başkanı Selahattin Gündüz katılımcıların göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı meslektaşlarına teşekkür ederken İnşaat Yüksek Mühendisi Beste Ardıç Arslan'ı sunum yapmak üzere kürsüye davet etti. 
 
İnşaat Mühendisi Beste Ardıç Arslan binaların ve diğer yapıların inşaa, bakım, onarım ve yıkım işlerinin gerçekleştirilmesinde güvenli bir çalışma ortamının ve bu ortama güvenli erişim sağlanması için gerekli olan geçici inşaat yapısının iş iskelesi olduğunu söyledi.  
İskeleler ile ilgili hükümlerin mevzuattaki yeri ve iskele standartları, yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği, iş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği hakkında da seminerde katılımcılara bilgiler veren İnşaat Yüksek Mühendisi Beste Ardıç Arslan şöyle konuştu; "Ön yapımlı bileşenlerden oluşan cephe iskeleleri ve iskele şeklinde kullanılan geçici iş ekipmanlarının, TS EN 12810-1, TS EN 12810-2, TS EN 12811-1, TS EN 12811-2 VE TS EN 12811-3 standartlarına ve ilgili diğer ulusal standartlara, konuyla ilgili ulusal standart bulunmaması halinde ilgili uluslar arası standartlara uygun olması sağlanır. Seçilen iskelenin kurulum ve kullanım şekline göre sağlamlık ve dayanıklılık hesapları yapılır, yapılan hesaplar sonucunda iskelenin güvenli olmadığının tespit edilmesi halinde iskeleler kullanılamaz. İskelelerin genel olarak alışılmış standart konfigürasyonlara uygun yapıda imal edilmemiş olduğu durumlarda, bunların sağlamlık ve dayanıklılık hesapları yapılır. Bu hesaplar yapılmadan iskeleler kullanılamaz" dedi. 
 
İMO Eğitime Önem Veriyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet