Skip Navigation Links

Engelli Abisi İçin Sokak Sokak Dolaşıyor

Reyhanlı'da yatalak olan abisinin evden çıkmasını isteyen 5 yaşındaki Mehmet, sokak sokak dolaşarak kapak topluyor -Anne Hülya Duran: ''Abisini durumu

Kültür Sanat   A+a-

 
Reyhanlı ilçesinde, yatalak olan abisinin evden çıkmasını isteyen 5 yaşındaki Mehmet, sokak sokak dolaşarak kapak topluyor -Anne Hülya Duran: ''Abisini durumuna çok üzülen Mehmet şuana kadar bin kapak topladı'
Reyhanlı ilçesinde, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yatağa mahkum olan ağabeyinin evden çıkmasını, dolaşabilmesini isteyen 5 yaşındaki kardeşi sokak sokak dolaşarak kapak toplamaya çalışıyor.
Reyhanlı ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde Hülya ve Abdurrahman Duran çiftinin, oğlu Mehmet, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine bir kapak bulabilmek için sabahtan akşama dolaşıyor.
Anne Hülya Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuğunun bulunduğunu, büyük oğlu Ahmet'in (7) sekiz aylıkken yüksek ateşli rahatsızlık geçirdiğini ve yürüyemez hale geldiğini söyledi.
Eşinin kasaplık yaptığını ve evlerinin kira olduğunu ifade eden anne Duran, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğuna bakmakta zorlandığını, ona tekerlekli sandalye bile alamadığını kaydetti.
Yatağa mahkum olan abisinin durumuna üzülen küçük oğlu Mehmet'in bu duruma çok üzüldüğünü vurgulayan anne Duran, ''Mehmet, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen 'Mutluğa Bir Kapakta Sen At' projesini duydu. Abisini sokağa tekerlekli sandalye alabilmek için on bin kapak toplanması gerektiğini öğrendi. Bunun için Mehmet, kolları sıvadı ve her gün sokağa çıkarak kapak toplamaya başladı. Şuana kadar Mehmet, bin kapak topladı'' diye konuştu.
Anne Duran, komşularının da Mehmet'in abisi için verdiği çabaya destek olabilmek için kendilerine kapak getirdiğini, kısa süre içerisinde 10 bin kapak toplayarak tekerlekli sandalye almayı amaçladıklarını kaydetti.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet