Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Dargınlığa Son Verdi

Başkan Savaş, Barışı Sağladı.

Başkan Savaş, Dargınlığa Son Verdi

Gündem   A+a-

 
Başkan Savaş, Barışı Sağladı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 8 Ocak Pazar günü Saraç ve Kaya ailelerinin 12 yıldır süren dargınlığına son verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden bu yana sevgi, saygı, hoşgörü ve barıştan yana olan Başkan Savaş, Reyhanlı’da ikamet eden ve geçmişte çok iyi dost olan iki ailenin yeniden barışmasına vesile oldu.
Başkan Savaş’ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu güzel barış ortamına Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun,Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AKP Hatay Milletvekili, Fevzi Şanverdi, MHP Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
“KUR’AN-I KERİM’DE BİZLERE ÖĞRETİLDİĞİ GİBİ HEP BARIŞTAN, KARDEŞLİKTEN VE YARDIMLAŞMADAN YANA OLMALIYIZ”
İkiailenin buluştuğu barış ortamında konuşmasını gerçekleştiren Başkan Savaş, “Bugün buraya çok hayırlı bir iş için ve yıllardır küs olan iki kardeş ailenin barışması için geldik. Kur’an-ı Kerim’in bizlere öğretildiği gibi hep barıştan, kardeşlikten ve yardımlaşmadan yana olmalıyız. Bizler de toplum olarak buna uymaya çalışırız. Zaman zaman insanlarımız birbirlerine karşı kırılabilir fakat bu dargınlık 3 günü geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu küslüğün sonunda tatlıya bağlanması ve Allah’ın nasip etmesi ile bu barış ortamını sağlamaya vesile olmamızbizleri oldukça memnun etti” dedi.
“BİZİM İNANCIMIZ İNSAN SEVGİSİ VE BARIŞ ÜZERİNE KURULMUŞTUR”
Konuşmasının devamında Hatay’ın güzellik ve zenginliklerinden bahsederek devam eden Başkan Savaş, “Şükürler olsun ki Rabbimizin bu coğrafyaya çok fazla güzellikler kattığına hepimiz inanıyoruz. Farklı mezheplerde olabiliriz, içimizde farklı renklerde kardeşlerimiz var ve biz bu coğrafyada bin yıla aşkın süredir kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek yaşamaya devam ediyoruz.Ama maalesef 6 yıldır Ortadoğu’da durmadan kan akıyor. Bu durum, biz Müslümanlar olarak inanıyorum ki hepimizi çok üzüyor. Bizim coğrafyamızda bu sıkıntılar yaşanırken bakıyoruz ki oyunu başlatanlarda oynayanlarda başka coğrafyalardan. Bilinmesi gereken tek gerçek,burada kaybeden insan bizim insanımız mücadelenin edildiği ortam da bizim coğrafyamız. Artık herkesin uyanması, milletlerin, dinlerin ve coğrafyaların arasındaki tarihi çok iyi bilmesi lazım. Bizler yanı başımızda yaşanılan onca olumsuzluğa rağmen dik durduk kucaklaştık ve dost kalmaya devam ettik. Bizim inancımız insan sevgisi ve barış üzerine kurulmuştur. Şunu bilmek gerekir ki sevgi ve insanlık biterse Ortadoğu’daki kaos ortamı tüm dünyaya yayılır. Bu sebeple herkesin bizler gibi barıştan yana olması lazım.Ben bu barışın önce Hatay’da sonra ülkemize ve tüm dünyaya yayılmasını diliyorum.Buraya kadar gelerek barışa katkı sağlayan tüm değerli büyüklerimize de teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın sonunda barışın gerçekleşmesi için bir araya gelen iki aileyi temsilen Abdurrahman Kaya ve Habip Saraç el sıkışıp sarılarak yıllardır süren küskünlüğe son verdiler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet