Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Zabıtası 7/24 Çalıştı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde 2016 yılında halkın sağlık ve huzuru için yoğun bir mesai harcayan Arsuz Belediyesi

Arsuz Zabıtası 7/24 Çalıştı

Gündem   A+a-

 
Hatay’ın Arsuz ilçesinde 2016 yılında halkın sağlık ve huzuru için yoğun bir mesai harcayan Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bölge esnaflarına sıkı denetim gerçekleştirdi.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın talimatıyla gerçekleştirildiği açıklanan tüm denetimler, gıda satışı ve imalatı yapan işletmelere yönelik yoğunlaştı.
Halkın sağlık ve huzurunu korumaya, esnafların mevcut hizmet şartlarının iyileştirilmesi, yasa ve yönetmeliklere uygun çalışmalarının sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde esnaflar da bilgilendirildi, bazı işletmelere uyarı yapıldı veya para cezası kesildi.
 
Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır, Belediye Başkanı Nazım Culha’nın talimat ve direktifleri doğrultusunda halkın sağlık ve huzuru için yapılan denetimlerde esnafların bilgilendirme çalışmalarına da özel önem verdiklerini belirtirken, yeni bir ilçe olması nedeniyle büyüşehir kanunu çerçevesinde kurallara uygun satış ve imalata önem verdiklerini söyledi.
 
Çavdır açıklamasında, işletmelerin de mevcut satış ve imalat şartlarının iyileştirilmesi, vatandaşa en iyi şekilde hizmet verilmesinin sağlanması konusunda belediye yönetimi olarak Başkan Culha’nın hassasiyeti dile getirerek, “denetimlerde birinci önceliliğimiz halkın sağlık ve huzurunu korumak. İkinci konumuz ise işletmelerin hizmet kalitelerini yükselterek, halka daha iyi şartlarda, hijyene ve fiyat politikalarına dikkat ederek hizmet vermelerini sağlamak. Yasa ve yönetmeliklere aykırı veya eksik evrak ve şartları karşılamaya yetersiz imkanları olan işletmelere ceza kesmek değil, onları bilgilendirerek durumlarını iyileştirmek amacını taşıyoruz.  Esnaf bizim esnafımız. Mevcut piyasa şartlarında ayakta durmakta güçlük çeken esnaflarımızı korumak ve onlara yardımcı olmak vicdani bir görevdir. Belediye Başkanımız sayın Nazım Culha’nın da bizlerden isteği ve beklentisi de bu yöndedir” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş