Skip Navigation Links

İskenderun Güvercini kentin simgesi olma yolunda kanatlanıyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri İbrahim Kocadölü, barışın simgesi olan İskenderun Güvercininin marka olması için yoğun çaba sarf et

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri İbrahim Kocadölü, barışın simgesi olan İskenderun Güvercininin marka olması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
İskenderun’un adı ile özdeşleşen ve nesli tükenmek üzere olan İskenderun Güvercininin Türkiye’de yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Kocadölü, “İTSO olarak İskenderun Güvercininin barış ve kardeşliğin simgesi olması için çalışmalar yapıyoruz Bu konu ile ilgili çok kapsamlı projelerimiz var. Cins olan bu güvercinin gagası büyük olduğu için yavrularına yeterince bakamadıkları için nesli tükenmek üzere. Dünyada kendi yavrusunu besleyemeyen tek canlı olan İskenderun Güvercinine maalesef Avrupa’lı sahip çıkmış ve 1600’lü yıllarda avrupa’ya götürmüşlerdir. Amerika’da Avustralya’da bu güvercini besliyorlar ve İskenderun güvercini olarak çağırıyorlar. Avrupalı bizim kuşlarımıza bizden fazla sahip çıkarken, maalesef biz kendi şehrimizin adını taşıyan barış timsali güvercine sahip çıkamıyoruz” dedi.
İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile İskenderun güvercininin resimlerinden oluşan fincan ve cezveyi sandık içerisinde plaket şeklinde hazırladıklarına vurgu yapan İTSO Genel Sekreteri Kocadölü, “Ünlü müzisyen mozartın en büyük özelliğinden biri kahve içmekti. Bizlerde dünyaca ünlü İskenderun Güvercinini birleştirerek, bir fincan takımı oluşturduk ve gelen misafirlere hediye ediyoruz. Bu tarz bir çalışma ile İskenderun Güvercininin tanışmışlığından faydalanarak İskenderun’a turistik bir canlılık kazandırmayı hedefliyoruz. Bizler de şehrimizi İskenderun güvercini ile temsil etmek istiyoruz. İskenderun’un markalaşması süresince bu tarz araçlarla desteklenmesini istiyoruz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet