Skip Navigation Links

“Ebelik ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar'

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Ebelik Ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Düzenlendi

“Ebelik ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar'

Gündem   A+a-

 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Ebelik Ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Düzenlendi
 
Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel SekreterliğindeEbelik ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar”konulu sempozyum düzenlendi.
 
Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde görevli Kadın Doğum Servisleri ve Doğum Salonlarında görevli Ebelere yönelik olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Daire Başkanlığı önderliğinde Doğum Hizmetlerinin güçlendirilmesi, Anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, Ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla 26-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Genel Sekreterliğimize ait Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
 
Sempozyumun açılış konuşmasını; HatayKamu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr.Ali PEKMEZCİ; yaptı. PEKMEZCİ; Hemşirelikte Akademik kültürün oluşması ile hemşireliğin estetik ve beceriye dayalı sanatsal uygulamalarını bilimsel yöntemle bütünleştirerek, hemşirelik biliminin diğer sağlık bilimleri içinde yer almasına olanak sağlandığını kaydetti. Bu doğrultuda 2000’li yılların hemşiresinin; problem çözme yetisine sahip, kendi öğrenme gereksinimlerinin farkında, yetkin, azimli, kendine güvenen ve güvenilen, sorumluluklarının bilincinde, bireylere ve topluma danışmanlık edebilen, sosyal, politik ve ekonomik durumdan haberdar, özgür, insan haklarına ve bireyselliğe saygılı ve insanı bir bütün olarak gören bir sağlık profesyoneli olması gerektiğini kaydederek;  Ebeler Günü ve Hemşirelik haftası kapsamında böylesine verimli ve kapsamlı bir sempozyum düzenlemekten çok memnun olduğunu belirtti. Açılış konuşmalarının ardından oturumlarvesunumlargerçekleştirildi.
 
Sempozyumun Birinci oturumu Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde görevli    Doç.Dr. Fatma Deniz SAYINER ile Araştırma Görevlisi Aysel BÜLEZ, ikinci oturumunda Sağlık Araştırmaları  Genel Müdürlüğünde görevli Nesibe ÜZEL YAR, üçüncü oturumunda Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Hocası Doç.Dr.ŞuleGÖKYILDIZSÜRÜCÜ ve Öğretim Görevlisi Dr.Melike ÖZTÜRK, Dördüncü oturumunda         Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Hocası Yrd.Doç.Dr.Meltem AKBAŞ ile Uzman Ebe Şirin ÇELİKKANAT ve Beşinci oturumunda ise Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Ebe Ayşe ŞENOĞLU tarafından eğitimler verildi.
Eğitim sonrasın eğitmen Hocalarımıza Teşekkür , katılımcılara ise Katılım belgesi takdim edildi.
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Sebahattin YILMAZ yaptığı açıklamada;
“Ebelik ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar” konulu sempozyumun gerçekleştirilmesinde başta eğitmen Hocalarımız olmak üzere emeği geçen tüm katılımcılara ve personelimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim”.Dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet