Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Verem Hastalığında Erken Teşhis Önemli!

Ocak ayının ilk haftası verem savaş haftası kutlanan Verem Savaş Haftası dolayısı ile İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından

Verem Hastalığında Erken Teşhis Önemli!

Gündem   A+a-

 Ocak ayının ilk haftası verem savaş haftası kutlanan Verem Savaş Haftası dolayısı ile İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Mithatpaşa İlk Okulu’nda öğrencilere seminer verildi.
 
İskenderun Toplum Sağlığı Hemşiresi Tuba Bilgin, verem hastalığı hakkında önemli bilgiler vererek, verem hastalığının nedenlerini, veremden kurtulma yöntemlerini ve bu hastalığı tetikleyen nedenler üzerinde durarak, veremden korunma yöntemlerini ilkokul öğrencilerine anlattı.
 
Verem hastalığının çok sinsi bir hastalık olduğunu, erken teşhisin ise bu hastalıkta büyük önem taşıdığını belirten Bilgin, “Verem hastalığına yakalanmamak için her yaştan insanımız sağlığına ve temizliğe, hijyene çok önem vermelidir. Bu bağlamda bizler okullarımızı gezerek siz değerli öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Hastanelerimize gelen hastalarımızı da sürekli erken tedavi konusunda uyarıyoruz. Geç kalınmış teşhiste hastanın yaşama imkânı çok az olduğu gibi çevresine de verem mikrobu yayabilmektedir. Bu bakımdan hastalığı yenme açısından hem hastalara hem de bizlere önemli görevler düşmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olan verem mikrobunu Robert Koch adında bir Alman doktoru bulmuştur. Onun için verem mikrobuna Koch Basili denir. Bu mikrop insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur. Mikroplar hangi organa yerleşirse hastalık o organın adı ile anılır.
 
Akciğer veremi, kemik veremi, gırtlak veremi, deri veremi, ilik veremi gibi. Verem, insandan insana, hayvandan insana geçer. En yaygın olanı akciğer veremidir. Tıp bilimi ilerledikçe verem mikrobunu yok edici ilaçlar yapıldı. İnsanları bu hastalıktan korumak için aşılar bulundu.” ifadesini kullandı.
 
Haber: Mustafa MERT
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar