Skip Navigation Links

Daha Özgür, Daha Adil,Daha Eşit Bir Ülkede Yaşamak Hepimizin Hayali

Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi dostları 25 Aralık Pazar günü saat 11.00’de Harbiye Kervan Restaurant’ta dayanışma kahvaltısında bir araya geldi

Daha Özgür, Daha Adil,Daha Eşit Bir Ülkede Yaşamak Hepimizin Hayali

Gündem   A+a-

 
Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi dostları  25 Aralık Pazar günü saat 11.00’de Harbiye Kervan Restaurant’ta  dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası Emel Korkmaz, Şahap Korkmaz’ın da katıldığı kahvaltı etkinliğine; Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Disk Genel iş temsilcisi Yusuf Berkyürek,DİSK merkez Yöneticisi Mehmet Güleryüz,  Hatay eski Milletvekili Refik Eryılmaz,    ve Siyasi Partilerin Yönetim Kurullarının yanı sıra demokratik kitle örgütleri ve emek örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir etkinlikte yaptığı konuşmada, Ahmet Atakan’nın hayali daha özgür,daha adil ,eşit,bir dünyada yaşayabilir miyiz? Böyle bir ülke yaratabilir miyiz? Hepimizin hayalidir. Bu hayal daha büyüyerek, bu irade biraz daha güçlenerek devam etmek zorundadır. Başka şansımız yoktur. Yaşadığımız günler, bu hayallere daha yakın durmak için safları sıklaştırmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birlikte ortaklaşabilirsek bu ülkeyi özgürleştirebileceğiz. Samandağ’da Ahmet’in adını taşıyan bir sokağımız var. İlçemizde Ahmet Atakan’nın anısını yaşatacak bir yerde duracağımız ifade etmek istiyorum. Bu konudaki önerilerinizi değerlendirebiliriz. Ahmet Atakan Kütüphanesini yakın bir zamanda ziyaret ederek dayanışmamızı pekiştireceğiz.”dedi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman :”Canını daha özgür bir dünya, daha özgür bir ülke kurma adına hayatını feda eden yiğitlerimizin anısını yaşatmak uğruna yapılan bu çalışmaların sembolik bir anlamı vardır. Ülkemiz rejim değişikliğine doğru gidiyor. Mevcut siyasi irade kimsenin fikrine başvurmadan bildiğini okuyor. Henüz kaybedecek bir şeyimiz varken bu beraberliği daha yükseğe taşımak, kötü gidişe dur demek gibi bir sorumluluğumuz var. Çocuklarımızın  geleceğine sahip çıkma, direniş ruhunu büyütmeliyiz.”dedi .

“Paylaş ki dayanışma büyüsün, yeni yıla hiçbir çocuk oyuncaksız girmesin” sloganıyla çağrısı yapılan etkinlikte söz alan Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi gönüllülerinden Mahir Mansuroğlu, Ahmet’in Samandağ Çevlik limanında duvara yazdığı “Büyük adam olamadıysak hayallerimizi satmadık ya” sözünü kılavuz edindiklerini ifade ederek, hayallerini birleştirip, hep birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mansuroğlu, karanlığın büyütülmeye çalışıldığı bu dönemde Ahmet’in gülen yüzü gibi birer umut olmak için dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Anne Emsal Atakan’ın da katıldığı kahvaltı etkinliğine, konuşma yaparak dayanışmada bulunan herkese teşekkür etti. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet