Skip Navigation Links

Trafonun Kablolarını Kesip Çaldılar!

Elektriklerin kesik olmasını fırsat bilip trafonun kablolarını kesip çaldılar.

Trafonun Kablolarını Kesip Çaldılar!

Gündem   A+a-

 
Elektriklerin kesik olmasını fırsat bilip trafonun kablolarını kesip çaldılar.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçtiğimiz günlerde şiddetli fırtınadan dolayı elektriklerin kesilmesini fırsat bilen kişi veya kişiler İskenderun Modernevler Mahallesi 298/5 sokakta bulunan bir trafonun kablolarını kesip çaldılar. Mahalleliyi elektriksiz bıraktılar. Mahalleliler 5 gündür elektriksiz olduklarını TEDAŞ’ı aradıklarını yetkililerin 2017’ye kadar elektriksiz kalacaklarını, “Elektriğiniz Ocak ayının 2’sine kadar ancak gelir o zamana kadar ancak yapılır. Şuan elimizde kablo yok” diye söylediklerini ifade ettiler.

Geçtiğimiz günlerde şiddetli fırtınanın estiği günde elektriklerin kesildiğini ifade eden Mahalleli Metin Tekerek, “Fırtınadan dolayı elektriklerin kesik olduğunu bilen hırsızlar elektrik kablolarını keserek almışlar. 6 gündür elektriğimiz yok. Bütün mahalleli olarak mağdur durumdayız. Yetkililerle iletişim kurmaya çalıştık fakat kimseye ulaşamıyoruz. TEDAŞ ayrı konuşuyor. Diğerleri ayrı konuşuyor. Bizim yapmamız gerekiyor ise bizlerden neden elektrik faturası alıyorlar. Bizleri neden elektriksiz bırakıyorlar. Yapamıyorlar ise biz yapalım. Gerekirse nöbet bile tutarız.” dedi.

Mahalleli Arif Deliveli telefonla TEDAŞ’ı aradığında, ‘Sizlerden yardım bekliyoruz. 5 gündür elektriğimiz yok. Bizler burada rezil durumdayız. Bu kablo hiçbir yerde yok mu? Antakya’dan, Urfa’dan getireceğiz diyorlar. Kabloyu biz mi bulup getiriceğiz” diyerek telefondaki TEDAŞ görevlisine dert yandı. Gerekli bilgilerin aldığını teyit eden telefondaki TEDAŞ görevlisi durumu ekiplere ileteceğini söyledi.

Modernevler Mahallesi Muhtarlığı azası Ahmet Yaşarsoy’da bu sorunun bir an evvel çözülmesi için mahalleli olarak yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
 
Haber: Mustafa Mert
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet