Skip Navigation Links

'Halide İncekara'yı Tüm Öğretmenlerden Özür Dilemeye Çağırıyoruz'

Hatay 2 Nolu Şube Sekreteri ve Dörtyol Temsilcilik Başkanı Yaşar Gürakan yaptığı basın açıklamasında,

Kültür Sanat   A+a-

Halide İncekara’yı Tüm Öğretmenlerden Özür Dilemeye Çağırıyoruz

 


Hatay 2 Nolu Şube Sekreteri ve Dörtyol Temsilcilik Başkanı Yaşar Gürakan yaptığı basın açıklamasında, TBMM Çocuk Haklarını İzleme Komitesi Üyesi aynı zamanda Ak Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara’nın öğretmenlerden özür dilemesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “TBMM Çocuk Haklarını İzleme Komitesi Üyesi, Ak Parti İSTANBUL Milletvekili Halide İNCEKARA önceki gün Çocuklara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Ulusal Eylem Planı Hazırlık Toplantısı’nda yaptığı talihsiz konuşmada öğretmenleri toplumun gözünde küçük düşürücü, öğretmene olan güveni sarsıcı konuşmalar yapmıştır.
İncekara yaptığı konuşmada:
’’Öğretmenle öğrenci arasında orantısız bir güç var. Çocuklar 6 yaşında okula geldikten sonra 8 yıl buyunca ayrı bir cumhuriyetin elinde yetişiyor. Öğretmenin elinde 657 sayılı yasa var.Öğretmenin elinde not silahı var.Öğretmenin sendikası var.Öğretmenler odasında çaydanlıkları bile ayrı olan öğretmenlerin çocuklara şiddet uygulamayacağının garantisi var mı? Ben bir okula gittim öğretmen sinirinden cetvelle çocuğa vuramayınca duvara vuruyor çocuklar tir tir titriyordu ‘’ demiş.
Sayın İncekara Öğretmenin İş güvencesinden rahatsızdır. Öğretmenin sendikalı olmasından rahatsızdır. Öğretmeni ; Kadrolu, Sözleşmeli C li,4B li ,Ücretli diye ayıranlar kendileridir. Bu konuşmadan anlaşılacağı üzere AKP li sayın İncekara artık gözünü öğretmenin haklarına dikmiştir. Öğretmen haklarını budamak için kendilerine zemin yaratmaya çalışmaktadır. Ama çok yanlış bir yol izlemektedir. Öğretmene olan güveni sarsmak onu kötü göstermek öğrencilere ve topluma yapılacak en büyük kötülüklerden olacaktır. Öğretmeni şiddet yanlısı, zalim, korkulacak, kendi arasında anlaşamayan, azla haklara sahip gibi göstererek öğretmene olan güveni sarsmak hiç kimseye bir yarar sağlamaz.
Sayın İncekaran’ın mantığıyla hareket edersek; TBMM çatısı altında dokunulmazlık zırhına bürünen, mecliste birbirine çok ağır sözler söyleyen hatta yumruklar atan milletvekillerinin, memurlara, öğretmenlere, öğrencilere, çiftçilere, köylülere, emeklilere şiddet uygulamayacağının garantisi var mıdır?
Sayın İncekara yı bu yanlış düşünceden vazgeçmeye ve toplumda eli öpülesi biri olarak bilinen öğrencileri ile çok kuvvetli sevgi bağı bulunan öğretmenlerimizden özür dilemeye davet ediyoruz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet