Skip Navigation Links

'Şeker hastaları unutulmadı'

Kutlu Doğum Pilavı Dağıtımında Gönüller Bir Oldu 'Şeker hastaları unutulmadı'

Kültür Sanat   A+a-

Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der) ve sivil toplum kuruluşları Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında halka etli pilav dağıttı. Şehrin en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi Boyacılar Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara kazanlarda pişirilen tavuklu pirinç ve bulgur pilavı ile ayran ikram edildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dağıtımda zaman zaman izdiham yaşandı.

Dualar eşliğinde pilavlar dağıtıldı
Dualarla açılan kazanlarda halka Kutlu Doğum pilavını ilk dağıtan Belediye Meclis üyeleri Uğur Fırat ve Ahmet Dönmez oldu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı pilav dağıtımında vatandaşlar, kazanlarda pişirilen sıcak etli pilavdan alabilmek için yoğun çaba sarf etti. İskenderun'da bulunan Arap vatandaşlar da kendilerine ikram edilen Kutlu Doğum pilavından yedi.

6 bin kişilik pilav dağıtıldı

İskenderun Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Bayar, “Kentimizde Hıristiyan, Ortodoks ve değişik sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile halkımıza âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed(sav)'in Kutlu Doğumu etkinlikleri kapsamında 6 bin kişilik Kutlu Doğum pilavını kazanlarda pişirdik ve halkımıza dağıtmanın onurunu yaşıyoruz. Şeker hastası vatandaşlarımız içinde ayrıca bulgur pilavı pişirdik” dedi.
İskenderun halkının yoğun ilgi gösterdiği Kutlu Doğum pilavında vatandaşlar kendilerine ikram edilen pilavları yedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet