Skip Navigation Links

2010 Yılı Hac Kayıtları Yarın Başlıyor

İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 2010 yılı Hac kayıtlarının 8 Nisan 2010 Perşembe günü başlayacağını duyurdu.

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 2010 yılı Hac kayıtlarının 8 Nisan 2010 Perşembe günü başlayacağını duyurdu.
Hacca gitmek isteyenlerin 8–22 Nisan tarihleri arasında ilçe müftülüğüne başvurabileceklerini kaydeden Müftü Kavillioğlu; “2010 yılı Hac kayıtları 8–22 Nisan tarihleri arasında müftülüğümüzde yapılacak. Hac’ca gitmeye niyetli kardeşlerimiz, nüfus cüzdanlarıyla birlikte müftülüğümüze başvurabilirler, kendilerine yardımcı olacağız. İki türlü kayıt var. Önceki yıllarda kayıt yaptırıp da çıkmayanlar kayıt yenileyebilir, ilk başvuracaklar da yeni kayıt yaptırabilir. İlk kez kayıt yaptıracak olanların nüfus cüzdanlarında mutlaka TC kimlik numaraları bulunmalıdır.
Hacca gitmek isteyen kardeşlerimizden ricamız, kayıt tarihleri olan 8–22 Nisan tarihleri arasında gelip kayıt yaptırsınlar. Biz kayıtları internet ortamında yapıyoruz ve direk genel merkeze bağlı. Kayıt tarihi biter bitmez, genel merkez sistemi kapatıyor ve kayıt yapılamıyor. Bazen vatandaşlarımız geliyor, daha bir gün geçti kaydımızı yapın diyorlar. Ancak bu bizim elimizde değil, söylediğim gibi kayıt tarihi biter bitmez sistem kapatılıyor. Buna dikkat etsinler. Ben şimdiden 2010 haccının hayırlı olmasını, gitmek isteyenlerin mübarek beldelere gidip gelerek hac farizasını hayırlısıyla yerine getirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.
Kutlu Doğum Haftası Dolu-Dolu Geçecek
Önümüzdeki hafta kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliklerinden de kısaca söz eden Müftü Kavillioğlu; “1989 yılından bu yana 14–20 Nisan tarihleri arası, Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. İl, ilçe ve beldelerde bu hafta içerisinde çeşitli panel ve konferanslar düzenlenerek, Hz Muhammed’in hayatı anlatılmaktadır. Bu anlamda bizlerde, dolu-dolu geçecek bir hafta organize ettik. 15 Nisan 2010 Perşembe günü Grand Plaza’da saat 17.00’de kadın ve erkeklerin katılabileceği bir konferansımız olacak. 17 Nisan 2010 Cumartesi günü de Belediye Kültür Sarayında hanımlara yönelik bir panelimiz olacak. 12–17 Nisan tarihleri arasında kermesimiz olacak. Kutlu Doğum Haftasının verimli geçmesini, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet