Skip Navigation Links

Sınırda Halep'e Destek Mitingine 25 Bin Kişi Katıldı

Reyhanlı'da İHH'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 'Halep'e yol açın' adlı mitinge,Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 25 bin kişi kişi katıldı.

Sınırda Halep'e Destek Mitingine 25 Bin Kişi Katıldı

Gündem   A+a-

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde İHH'nin öncülüğünde gerçekleştirilen "Halep'e yol açın" adlı mitinge, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 25 bin kişi kişi katıldı. Duaların okunduğu mitinge katılanlar, Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları taşıdı. Arapça ve Türkçe konuşmaların yapılıp sloganların atıldığı çok sayıda kadının da bulunduğu mitingde, Esad rejimine tepki, Halep'e destek gösterisi yapıldı.
 
Mitingde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'teki siviller çıkana kadar, bölgede nöbet tutacaklarını söyledi. Mitinge gelenlerden de Reyhanlı'dan ayrılmamasını isteyen Yıldırım, "Kardeşlerimiz oradan sağ salim çıkana kadar burada bekleyeceğiz. Acil bir işi olmayan hiç kimse gitmesin. Hepimiz, buradayız. Ne kadar gerekiyorsa o kadar bekleyeceğiz. Orada hala 80 binin üzerinde insan var" dedi.
 
Yıldırım'ın yaptığı konuşma mitinge katılanların, "Başkan bizi Halep'e götür" sloganları ile sık sık kesildi. Geniş güvenlik önleminin alındığı alanda, katılımcıların Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden yola girmesine izin verilmedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet