Skip Navigation Links

“Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’ini İnşa Edeceğiz”

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikası, sendikanın şube başkanlarını ve yöneticilerini,

“Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’ini İnşa Edeceğiz”

Ekonomi   A+a-

 Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikası, sendikanın şube başkanlarını ve yöneticilerini, bölge başkanlarını, bölge temsilcilerini ile işyeri temsilcilerini dört gün süren Antalya’daki eğitim seminerinde bir araya getirdi. Seminerde “Sendikal Haklar, Örgütlenme, Temsilcilerin Rolü, İş Sağlığı ve Güvenliği” konu başlıklarından eğitimler verildi.
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı ve iki ayrı grup halinde gerçekleştirilen eğitimler, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Onat Öztürk ile İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Nüsüret Efendioğlu tarafından verildi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yardımcısı Mustafa Toruntay’ın da katıldığı seminerin açılış toplantısında bir konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, çalışma hayatından 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Genel Başkan Değirmenci, “Üyelerimizin sosyal ve maddi kazanımları için her zaman, her platformda mücadele eden Sendikamız, üyelerimize sadece ücret zammı sağlamak ve üyelerimizin çıkarlarını korumakla kalmayıp, bilinçli bir sendikal faaliyetin sürdürülmesi için de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bugüne kadarki edindiğimiz deneyimleri, bu eğitimlerle daha anlamlı hale getirerek, Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’ini inşa edeceğiz” diye konuştu.
İşçilerin haklarını savunmak için bir araya geldikleri günden bu yana, sendika olarak, hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermediklerini kaydeden Değirmenci, “İnsan odaklı bir çalışma hayatını benimsedik. Yerli ve yabancı sermaye düşmanlığı yapmadık. İşletmeleri çalışanları ile beraber büyütme hedefini hiçbir zaman geri plana atmadık. ‘Çalışanı yaşat ki, işletme yaşasın’ inancını hep taze tuttuk” dedi.

“KAZAN-KAZAN ANLAYIŞINI BENİMSEDİK”
Konuşmasında “Çalışan kesimin aleyhine sonuçlanabilecek hiçbir düzenlemenin yanında yer almadığımız gibi karşısında durmayı da görev bildik” diyen Değirmenci, “Kazan-Kazan anlayışını ön planda tutarak işçi-işveren arasında uzlaşıyı sağlayıp, çözüm önerileri sunarak, çalışma barışının tesis edilmesine katkı sağladık. İşçisiyle işvereniyle aynı gemide olduğumuzu her zaman vurguladık. Toplumun dini, milli ve manevi değerlerine her daim saygı gösterip, bu değerlere her platformda sahip çıktık” ifadelerini kullandı.

“TANKLARA SELAM DURMADIK”
Konuşmasında 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasına da değinen Değirmenci, 15 Temmuz şehitlerini, vatanı ve milleti için PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olan vatan evlatlarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
15 Temmuz gecesi, Türk demokrasisinin ve Türk milletinin çok çetin bir sınavdan geçtiğini belirten Değirmenci, “O gece ülkemiz, adeta uçurumun kenarından dönmüştür. Milli iradenin nimet ve emanetleri son anda kurtarılmış, Milli iradeye indirilmek istenen darbe, yine milletimizin azim ve kararlığıyla bertaraf edilmiş.” dedi.  
Değirmenci, “Geçmişte ve bugün, tanklara selam duran kimi çevrelere karşın, Hak-İş ve Çelik-İş Sendikası da, demokrasi sınavından başarıyla çıkmasını bilmiştir” açıklamasında bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet