Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay, Şehidine Ağlıyor

Şehit Uylaş'ın Kuzeni Kenan Uylaş: 'Türk Milleti Allah'ın Izniyle Ayaktadır'

Hatay, Şehidine Ağlıyor

Gündem   A+a-

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi İlker Uylaş'ın, Hatay'ın Antakya ilçesindeki babaevinde yas var.
 
Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dün gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis Uylaş'ın (26) şehadet haberi, sağlık ekipleri ve emniyet yetkilileri tarafından Akasya Mahallesi TOKİ 3. Etap'ta oturan ailesine verildi.
 
Şehidin babaevinin bulunduğu binaya vatandaşlar tarafından Türk bayrağı asılırken, belediye ekipleri taziye çadırı kurdu. Uylaş'ın şehit olduğu haberini alan çok sayıda yakını da eve geldi.
 

5 ay önce evlenmişti

 
Yaklaşık 5 ay önce evlenen ve ilk görev yeri İstanbul olan Uylaş'ın, babasının Hatay Emniyet Müdürlüğünde bekçi, ağabeyinin ise polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.
 
Şehit Uylaş'ın amcasının oğlu Kenan Uylaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuzeninin 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce evlendiğini ve balayına çıktığını ancak darbe girişiminin ardından tekrar İstanbul'a görevinin başına döndüğünü anlattı.
 
İlker Uylaş'ın üniversiteye giriş sınavında uluslararası ilişkiler bölümünü kazandığı halde polis olmayı tercih ettiğini belirten Kenan Uylaş, şöyle devam etti: 
 
"İstanbul'daki görevine severek ve isteyerek gitti fakat kader böyleymiş, isyan etmek doğru olmaz. Ama o zalimler elbet başına gelecekleri düşünsünler. Burada olmazsa da ahirette elbet cezalarını göreceklerdir. Bunu beklesinler. Türk milleti Allah'ın izniyle ayaktadır. Türk milleti yıkılmaz, bu vatan bölünmez. Vatan için canımız sağ olsun. Onlar cezalarını çekecekleri günü beklesinler. Belki bugün, belki yarın, belki ahirette ama cezalarını çekecekler."
 
Öte yandan şehit Uylaş'ın 2013'de 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru İsmail Yıldırım ile kuzen olduğu ve o günlerde aynı evi paylaştıkları öğrenildi. 
 
hatay-sehidine-agliyor-9050027_o.jpg" width="728" height="700" alt="" />
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar