Skip Navigation Links

Başkan Culha’dan Basın Özgürlüğü Vurgusu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İGC üyeleri ve gazetecileri yemekte ağırladı

Başkan Culha’dan Basın Özgürlüğü VurgusuWeb
TV

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eşi Selda Culha ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) üyeleri ve ilçede görev yapan gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Karaağaç Mikado Restaurant’ta verilen yemeğe Culha Çifti’nin yanı sıra Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ve aileleri katıldı. 
Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkın haber alma özgürlüğü için mücadele eden gazetecilerin günümüzde çok zor şartlarda çalıştığını belirterek, özgür basın vurgusu yaptı ve düşünce özgürlüğünün önemine dikkat çekti.
 

“Basın, önemli bir kavram”

İskenderun basınıyla her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, hizmetlerin halka anlatılması konusunda gazetecilerden büyük destek gördüğünü ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sizlerle birlikte, bir arada olmaktan çok mutluyum. Basın herkesin yaşamında önemli bir kavram… İnsanların özgürce haber almaları en doğal haklarıdır.. Bölgede ve ilçede yaşananların sağlıklı ve doğru bir şekilde insanlara ulaştırılması konusunda büyük bir özveriyle çalışan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyorum. Basın, özellikle yerel yöneticiler için daha da önemlidir. Ama Arsuz gibi bir ilçede daha daha önemlidir. İlçemizin coğrafik yapısı o kadar büyük ve dağınık ki; bu coğrafyada yaptığımız hizmetleri halka bire bir yansıtma şansımız yok. Bunu sizlerin sayesinde halka ulaştırabiliyoruz. Göreve başladığım günden beri gerçekten İskenderun’daki gazeteci arkadaşlarımla büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Çoğu zaten benim kadim dostum. Kendileri de objektif yönetim anlayışımızdan dolayı bize bir yakınlık ve destek sundular. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin sıcaklığının farkındayım. Hepsine müteşekkirim. Buradaki varlığınız bizleri çok memnun etti. Katılımızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
 

“Özgür basın herkes için gerekli”

Basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Culha, “Ülkemizde maalesef basın özgürlüğü konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Birçok gazeteci arkadaşımız yazdıklarından dolayı içeri atılıyor. Fikirlerine katılırsınız veya katılmazsınız, gazeteciler yazdıklarından dolayı tutuklanmamalı. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde bu böyledir ve halkın haber alma özgürlüğünün sağlanması için özgür basın gereklidir” şeklinde konuştu.

 

“Belediye başkanı değil, abi, kardeş”

Arsuz’un hayata giren yeni projelerle yepyeni bir yüze kavuşacağını ifade eden İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da, “Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha içimizden biri.. Bir belediye başkanı profilinden ziyade bizlerle abi, kardeş gibi.. Burayı kalkındırmak ve Arsuz’u turizm ilçesi yapmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Sayın başkanımıza bizi ağırladığı için teşekkür derim” şeklinde konuştu.
 

Çiçek gecenin en yaşlı konuğuna

Konuşmaların ardından İGC Başkanı Veysel Cıncık, nazik davetinden dolayı Başkan Nazım Culha’ya çiçek takdim etti. Başkan Culha da Veysel Cıncık’a jestinden dolayı teşekkür ederek, çiçeği elini öpüp yemeğe katılımından dolayı memnuniyet duyduğunu belirttiği gecenin en yaşlı konuğu Ekogündem Gazetesi Sahibi Serpil Korkmaz’ın annesi Menekşe Korkmaz’a takdim etti. 
 
 
 
 
 
 
 
Başkan Culha’dan Basın Özgürlüğü Vurgusu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet