Skip Navigation Links

İletişimin Günümüzdeki Önemi!

Doç. Dr.M.Nizar Aslan İskenderun Mustafa Yazıcı Kültür Sarayında 12.Sınıf öğrencilerine yönelik ‘İletişimin Günümüzdeki Önemi,konulu seminer verdi.

İletişimin Günümüzdeki Önemi!Web
TV

Eğitim   A+a-

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. M. Nizar Aslan İskenderun Mustafa Yazıcı Kültür Sarayında 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ‘İletişimin Günümüzdeki Önemi, konulu seminer verdi.
 
İskenderun’da bulunmalarının hem İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tanıtmak ve hem de üniversitenin dışında iletişimin günümüzdeki boyutlarını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. M. Nizar Aslan, “Kuvvetler ayrılığı prensibinin temeline bakarsanız yargı, yürütme, yasama organları dışında basının dördüncü kuvvet olarak bütün bu üç erkin üstünde olduğunu artık günümüzde çoğu algı yönetiminin ve dezenformasyonun en çok kullandığı medya olması iletişiminin önemini çok daha ön planda tutuyor. Mümkün olduğu kadar İskenderun’daki gençlere İletişim Fakültesini neden tercih etmeleri gerektiğini, iletişimin boyutunu, iletişimin önemini ve iletişimde toplumları yönlendirme adına yapılması en önemli etik ve ahlaki kuralların ne olduğu konusunda kısa bir bilgilendirme yaptım. Bölüm itibariyle çeşitli alanları da kapsıyor bu gün sosyal medya dediğimiz, internet ile ortaya çıkan bir medya çıktı ki, günümüzde toplumları kitleler halinde yönetebilen onlara algı yönetimi, özellikle dezenformasyon hem bir bölüm olması bunları ifade etmeye çalıştık. Günümüzde artık bir resmin, bir logonun, bir amblemin ne kadar çok önemli olduğunu görebiliyorsunuz. Bir görselde kullanılan logonun, bir haberin verilişindeki maksat, gaye ve hedef kitlesine gitmesi gereken amacın ne olduğu konusundaki temel olgunun iletişim olduğunu öğrencilere ifade etmeye çalıştım. Gerçekten günümüzde gerçekten diğer bilimleri küçümsemek adına söylemiyorum hukukta önemli, tıpta önemli, diğer bilimler de önemli ancak bütün bunların iletişimle yapıldığını unutmamak gerekir. İletişimin iyi kullanılması hedef kitleyi iyi tanıması, kimin nerede ne zamanı iyi kullanması yani hepimizin günümüzde bildiği 5N 1K formülü ile çalışan bir sektör olduğunu da belirtmeye çalıştım” dedi.
 
Haber: Mustafa Mert 
İletişimin Günümüzdeki Önemi! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet