Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Gözetim Tetkiki Sonuçlarından Olumlu Not Aldı

Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

MKÜ Gözetim Tetkiki Sonuçlarından Olumlu Not Aldı

Gündem   A+a-

Bilindiği üzere üniversitemiz tüm birimleriyle TSE-EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip sayılı yükseköğrenim kurumlarından biridir. Bu belgeye sahip kuruluşlarda belgenin devamlılığı açısından yılda bir defa gözetim tetkiki gerçekleştiriliyor.
Bu kapsamda, Üniversitemizde 29-30 Kasım 2016 tarihinde Türk Standardları Enstitüsü tarafından TSE-EN ISO 9001:2008 Kalite yönetim sistemi gözetim tetkiki gerçekleştirildi. Tetkik, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya başkanlığında, birim üst düzey yetkililerinin ve kalite kurulunun katıldığı açılış toplantısı ile başladı. Baş tetkikçi Mehmet Uğur ÖZDENİZ ve beraberindeki tetkik heyeti (Dr. Sedat Gülay ve Abdullah Ekinci) tarafından İki gün boyunca Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının uzmanları rehberliğinde üniversitemizin tüm birimlerinde TSE–EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çerçevesinde tetkik gerçekleştirildi.  
30 Kasım 2016 Çarşamba günü 17.30 da yine Rektörümüz Prof. Dr. Hasan KAYA başkanlığındaki tetkik heyeti, birim yöneticileri ve kalite kurulu ile iki gün boyunca süren tetkik sonuçlarını değerlendirdi.
Üniversitemiz için herhangi bir uygunsuzluk raporunun düzenlenmediği tetkikin kapanış toplantısında, Rektör Kaya ve Kalite Yönetim Temsilcimiz Prof. Dr. Veysel Eren, bu çalışmaların üniversitemiz için taşıdığı öneme ve kalite çalışmalarının sürdürülebilmesi adına Mustafa Kemal Üniversitesi’nin her bir biriminin gerekli önemi göstermesi gerektiğini vurguladılar.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar