Skip Navigation Links

'Türkiye’nin Gücünü Dünya'nin Her Yerinde Görüyoruz'

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı İzmir’de Ege’li sanayi ve iş adamlarına seslendi;

'Türkiye’nin Gücünü Dünya'nin Her Yerinde Görüyoruz'

Gündem   A+a-

 Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı İzmir’de Ege’li sanayi ve iş adamlarına seslendi;
 
'Türkiye’nin Gücünü Dünya'nin Her Yerinde Görüyoruz'
MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Kasım Ayı toplantısının onur konuğu Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı oldu. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yaşanan gelişmelere ışık tutan başarılı işadamı Fuat Tosyalı, gittikleri her yerde Türkiye’nin gücünü net bir şekilde gördüklerini söyledi.
MÜSİAD İzmir Şubesi, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı’yı konuk etti. Kasım Ayı 'Dost Meclisi’nin onur konuğu olan hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, Ege Bölgesinin önde gelen sanayici ve iş adamlarıya  iş yaşamındaki tecrübe ve deneyimini paylaştı.
 
’FUAT TOSYALI’NIN VİZYONU BİZLERİN YOLUNU AYDINLATACAKTIR’
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada örgütlü en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti. MÜSİAD olarak birçok coğrafyada başarılı çalışmaların altına imza attıklarını kaydeden Başkan Ülkü, “Ülkemizin büyümesi ve ve daha fazla güçlü olabilmesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Bizlerin davetine tüm yoğunluğuna rağmen kırmayarak aramızda olan ülkemizin yetiştirdiği önemli bir iş adamı, MÜSİAD’ımızın Genel Başkan Yardımcılığı görevleri bir tarafa gönül insanı olan Sayın Fuat Tosyalı’ya çok teşekkür ediyorum. Onun tecrübeleri ve vizyonu bizlerin yolunu aydınlatacak ve geleceğe ve ülkemize olan inancımızı daha da arttıracaktır. Sayın Tosyalı bizlere tecrübelerini aktarırken, bizlerde iş hayatımız ile ilgili yeni kararlar alacağımıza inanıyorum” dedi.
 
 
'YENİ STRATEJİLER ÜRETMELİYİZ'
MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü’nün ardından üç kıtada yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine büyük değer katan Tosyalı Holding tanıtım filmi izlendi. Filmin ardından kürsüye gelen toplantının onur konuğu Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, ülkemiz olmak üzere tüm dünyadaki gelişmelere ışık tuttu. İzmir’de, Ege Bölgesi’nin değerli sanayici ve iş adamları ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden tecrübeli iş adamı Fuat Tosyalı, “Bildiğiniz gibi iş dünyası inanılmaz bir rekabet içerisindedir. Rekabetin şekli de değişmiştir. Günümüzde rekabet hakimiyetçi bir rekabete dönüşmüştür. 'Bu anlayışla rakibin bütün hatlarına saldır, olmuyorsa bütün potansiyelini yok et, edemiyorsan ortak ol' şeklinde gelişiyor. Tabi bu karmaşa içerisinde iş yapmak olağanüstü bir çaba, gayret ve dikkat gerektirmektedir. 5 yıl önceki strateji ile 5 yıl sonraki yöntemlerle iş dünyasında başarılı olmamız beklenemez. Bu yüzden günümüz koşullarına uygun yeni stratejiler üretmek zorundayız” dedi.
 
'BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR'
Grup olarak bugün yüzlerce ülkeye ihracat yaparken bunun tesadüfen olmadığını, ilkelere dayalı bir stratejinin sonucu gerçekleştirdiklerinin altını önemle çizen Tosyalı, “Bu ilkelerimizi dört başlık altında toplayabilirim. Bunlarda ilki iş çevremizi sorguluyoruz, enerjiden hurdaya, işçilikten sarf malzemelerimize kadar tüm faktörler bizim için çok önemlidir. Bu faktörleri sürekli koordine içinde olarak sorguluyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
'DÜNYANIN EN BÜYÜK DEMİR REAKTÖRÜNÜ KURUYORUZ'
Konuklara Cezayir yatırımından da bahseden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Cezayir’de cok önemli işler yapıyoruz. 3. etap yatırımımızla dünyanın en büyük demir reaktörünü kuruyoruz. Bu gerek ülkemiz, gerekse sektörümüz için son derece önemli bir proje. Sürekli yeniliklerle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için büyük gayret ve fedakarlık gösteriyoruz” dedi.
Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ve büyümeye paralel olarak gücünün de yadsınamaz derecede öneminden bahseden iş adamı Fuat Tosyalı, “DEİK Yönetim Kurulu Üyesi, sanayici ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olarak dünyanın birçok yerine gezi ve incelelemelerde bulunuyoruz. Gezdiğimiz her yerde Türkiye’nin gücünü net bir şekilde görüyoruz. Bu da bize gurur ve güç veriyor. Geçtiğimiz günlerde dünyanın her yerinden iş adamlarıyla Afrika’ya yaptığmız incelemede hem o bölgenin halkının, hem de hükümetlerinin Türk iş dünyasına olan inanç ve güvenini görmek bizi mutlu etti. Türk iş adamları Afrika’da mecvut olan bu potansiyeli mutlak değerlendirmelidir. Ülkemiz her geçen gün büyürken, önümüze sürekli engeller çıkıyor. Biz yılmadan azimle bu engelleri aşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
 
 
'ÜLKEMİZE GÜVENMEK VE DAHA ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ'
Konukların pür dikkat dinlediği toplantıda doların yükselmesinden de bahseden başarı iş adamı Fuat Tosyalı, “dolar 3.10’lardan 3.45 seviyelerine geldiğinde insanlar nasıl bu noktaya geldi diye sorguladılar. Ancak, 3.42 seviyelerine düştüğü zamanda dolar düşüyor, diye sevindiler. Japonya’da dolar yükselişi % 20 -25’lerde iken bu oran ülkemizde sadece % 10-15 aralığında kaldı. Bakıldığında ülke ekonomisinin güçlü temellere oturtulduğunu görmekteyiz. Ülkemize güvenmek ve korkmadan geleceğimiz için çalışmak zorundayız. Biz grup olarak birçok kültürü içimizde barındırıyoruz. Bir taraftan Japon ortaklarımızla iş yaparken, diğer yandan Cezayir’de ülkemizin en büyük yatırımıyla Cezayirli çalışanlarımızla bir araya geliyoruz. Avrupa’da bulunan Karadağ NİKSİC tesislerimizle de Avrupalı çalışanlarımızla bu kültürü harmanlıyoruz. Bizler ülkemizin geleceğe sağlam adımlarla ulaşması için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiği takdirde Türkiye dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini alacaktır” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, toplantıya katılarak tecrübe ve deneyimlerini paylaşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı’ya günün anısına plaket takdim etti. Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet