Skip Navigation Links

İdam Sorununa Suudi Prens Umudu...

Hatay Milletvekili Serkan Topal Arabistan'daki İdam Mahkumları İçin Yetkililer İle Görüşmelerini Sürdürüyor...

İdam Sorununa Suudi Prens Umudu...

Gündem   A+a-

 Hatay Milletvekili Serkan Topal sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:

"ARABİSTAN'DAKİ İDAMLAR İLE İLGİLİ SUUDİ PRENSİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜK.

Son dönemde kamuoyunda Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan hemşehrilerimizle ilgili idam kararları alındığı ciddi şekilde ifade edilmiştir. Bu konuda ilk andan itibaren girişimlerim olmuştur. Son olarak dün akşam ve bugün sabah Suudi Arabistan Prensi Sayın Turki Bin Talal Bin Abdülaziz Al Saud ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik.
Görüşmede,TBMM İdare Amiri AKP Hatay Milletvekili Sayın Orhan Karasayar, Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş vardı. 
 
13 kişi ile ilgili konuları detaylı bir şekilde anlattık. 
 
Hatay'ın ve Türkiye-Suudi Arabistan dostluğunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak karar verilmesinin ilişkilerimiz açısından çok önemli olduğunun altını çizdik..
 
İkinci günkü görüşmemizde Valimiz Sayın Erdal Ata ile birlikte tekrar tekrar bu konunun Hatay halkı için önemini altını çizerek ifade ettik. 
 
Kendileri ise durumlarını araştırıp bize konuyla ilgili olarak bilgi vereceklerini, Suudi Arabistan'da Şeriat kurallarına göre karar verildiğini, ancak bu hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak görüşeceklerini söylediler. 

Şunu ifade edebilirim ki girişimlerimiz sonucunda hassasiyetlerimizin göz önünde bulundurularak karar verilmesini umud ediyoruz. Bu görüşmelerimize Arabistan'da tutuklu bulunan Altan Sabah'ın babası Sayın Bereket Sabah'ta şahit olmuştur.
Daha önce de Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Sayın Halil Özcan ve Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Fahrettin Oğuz Tor, ile

Türkiye heyeti olarak Suudi Arabistan Yatırım ve Ticaret Bakanı, İş Konseyi Eş Başkanı, Suudi Arabistan Veliaht Vekili, Başbakan İkinci Yardımcısı, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı, Savunma Bakanı ve Arap Turizm Teşkilatları ile görüşmüştük. 
Bu konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Görüşmede olan değerli yetkililerimize teşekkür ediyorum.
Arabistan'da çalışan vatandaşlarımıza daha iyi şartların sağlanmasını, ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerin yoğun olmasını, vize konusunda zorluk yaşamamalarını, başlarına gelen olaylarda yargı konusunda eşit davranılmasını ve özellikle uluslararası uyuşturucu ticareti şebekesinden mağdur olan tır şoförlerimizin mağduriyetlerini Suudi Arabistan Devlet yetkililerine bildirmiştim.
Tüm tutuklu vatandaşlarımızın Ailelerinin ve Hatay kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım"  dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet