Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suudi Arabistan'da 3 Türk'e İdam Kararı İddiası

12 yıl önce çalışmak üzere Suudi Arabasitan'a giden ve 7 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 3 Türk'e idam kararı verildiği bildirildi.

Suudi Arabistan'da 3 Türk'e İdam Kararı İddiası

Gündem   A+a-

Hatay'ın Arsuz, Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan ve 12 yıl önce çalışmak üzere Suudi Arabasitan'a giden ve 7 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 3 Türk'e idam kararı verildiği bildirildi. 

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan idam kararı alındığı savunulan Yıldıray Töremiş'in (44) kardeşi Perihan Töremiş (40), kardeşinin Suudi Arabistan'a 12 yıl önce bir restoranda arkadaşlarıyla çalışmak üzere gittiğini söyledi. 

Burada çalıştığı sırada Türkiye'ye döneceği gün arkadaşından emanet kargo almak üzere gittiği adrese polis tarafından düzenlenen operasyon sonrası uyuşturucu bulunması üzerine 2 arkadaşı olan Yücel Kudret ve Altan Sabah'la (37) birlikte gözaltına alınarak cezaevine konulduğunu anlatan Töremiş, şöyle devam etti: 

"Kendi aracıyla 7 yıl önce izne gelmek için hazırlanıyordu. Beraber çalıştığı arkadaşı eşya göndermek istediğini ve gelip almasını söylüyor. Arkadaşının verdiği adrese doğru yola çıkıyor. Yolda giderken peşinde polis arabasının olduğunun farkına varıyor. Fakat abimin hiç birşeyden haberi olmadığı için dikkate bile almıyor. Abim daha sonra verilen adrese ulaştığı anda içeriye giriyor. Ardından baskın yapılıyor. Orda bulunan kim varsa hepsi cezaevine götürülüyor. Olay yaşandıktan 5-6 sonra ev telefonu çaldı ben baktım. Cezaevine düştüğü söyledi ve telefonların açık kalmasını istedi. Bir şekilde ulaşamaya çalışacağım size dedi. 7 yıl zaman geçti ve 2 gün öncede infaz kararı verildiğini duyum almış. Bizde buradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan, milletvekillerimizden herkesten yardım bekliyoruz." 

Kardeşiyle birlikte 2 arkadaşının da infaz kararı verildiği belirten Töremiş, arkadaşlarının Hatay'da yaşayan ailelerine ulaştığını ve onlarında çocukları için seslerini duyurmaya çalıştığını aktardı. 

Kardeşiyle hiç bir şekilde iletişim kuramadıklarını sözlerine ekleyen Töremiş, devlet büyüklerinden yardım beklediğini kaydetti.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar