Skip Navigation Links

Uygulamalı Girişimcilik Kursu Protokolünü İmzaladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile 'Uygulamalı Girişimcilik' kursu protokolünü imzaladı.

Uygulamalı Girişimcilik Kursu Protokolünü İmzaladı

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile "Uygulamalı Girişimcilik" kursu protokolünü imzaladı.
Geçtiğimiz dönemde yenilenen mevzuatı ile hedef kitlesini genişletmiş olan KOSGEB,  yeni yapılanmasında Kobi’ler işletmelerinin kuruluşundan başlayarak, eleman alımına, fuar ziyaretlerinden ar-ge faaliyetlerine kadar pek çok alanda daha fazla oranda desteklenebilecek, proje destekleri ile işletmelerinde proje hazırlama kültürü edinerek işlerini geliştirebilecek.

“GİRİŞİMCİLERİN İŞ KURMA VE YÜRÜTME KONULARINDA BİLGİ VE BECERİ SAHİBİ OLMALARI , KENDİ ROL VE SORUMLULUKLARININ FARKINA VARMALARI OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak KOSGEB’in destek programları çerçevesinde ilimizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasının önemine değinen Başkan Savaş, “Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları çok önemli. Kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla da 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemek üzere KOSGEB’in başvuruda bulunduk ve başvurumuz kabul edilerek girişimcilik destek programına alındı. Söz konusu program kapsamında 30 adet girişimci adayı belli kriterlere göre belirlenerek bu eğitimleri alabilecekler. 30 girişimci adayı, başvuru formu ve girişimcilik testi doldurduktan sonra eğitim düzeyleri, yaşları, yeni bir iş fikrine sahip olup olmadıkları gibi kriterler çerçevesinde seçilecek. Bugün KOSGEB Hatay Müdürü Sayın Kenan Sert’in de katılımıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imza törenini gerçekleştirmekten son derece mutlu olduğumu ifade eder, girişimci adaylarına fayda sağlaması dileklerimle hepinize saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

 
Yetkililer, eğitimlerin 30 girişimci adayı belirlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği yerde 21 Kasım 2016 ile 24 Kasım 2016 tarihleri arasında Serdar A.Vayısoğlu tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca eğitim programı sonunda katılımcıların iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e kredi için başvuruda bulunabileceklerine vurgu yapıldı.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU, HATAY'DA İSTİHDAMIN ARTTIRILMASI AMACIYLA ÖNEMLİ BİR ETKEN 
Hatay'da istihdamın artırılması amacıyla da "Uygulamalı Girişimcilik" kursunun önemli bir etken olacağına vurgu yapan Başkan Savaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)'in çalışmalarını yakından takip ettiğini Hatay'ın ve ülke ekonomisini yükseltecek faaliyetleri olduğunun altını çizdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet