Skip Navigation Links

Tepki Çeken Yasaya Açıklama

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 'Tecavüze en ağır cezayı AK Parti hükümeti getirmiştir.

Tepki Çeken Yasaya Açıklama

Gündem   A+a-

 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Tecavüze en ağır cezayı AK Parti hükümeti getirmiştir.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Tecavüze en ağır cezayı AK Partihükümeti getirmiştir. Tecavüz suçuna hükümetimiz, 2007'de 8 yıl, 2014'te 16 yıl hapis cezası getirmiştir." ifadesini kullandı.

Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili AK Parti grubu tarafından sunulan önergeye ilişkin bilgi verdi.

Bu kanuni düzenlemeye mukabil sosyal medya, yazılı ve görsel medya üzerinden yürütülen algı operasyonlarına yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Türkoğlu, şunları kaydetti: 

"Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ açıklamalarında, 'Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Düzenleme; sadece evlenmiş, ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir.' ifadelerine yer vermiştir. Bozdağ'ın da ifadelerinde anlamını bulan bu kanuni düzenleme üzerinden yürütülen kara kampanya art niyetlidir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti hükümeti getirmiştir. Tecavüz suçuna hükümetimiz 2007'de 8 yıl, 2014'te 16 yıl hapis cezası getirmiştir."

Türkoğlu, "AK Parti grubunun müşterek kanuni düzenlemesine yönelik yürütülen algı operasyonlarında, AK Partili vekilleri 'tecavüzcüleri koruyan, kollayan' şeklindeki asılsız, hadsiz betimlemeler, tercih haklarını kullanarak şerefli oylarıyla seçtiği vekillerin şahsında 25 milyon seçmenimize yönelik de ağır bir hakaret içermektedir." değerlendirmesinde bulundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet