Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Zabıtalar Belediye’nin Kolluk Görevini İcra Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı 2015 yılında gerçekleştirilen eğitimler hakkında istişare toplantısı düzenledi.

Zabıtalar Belediye’nin Kolluk Görevini İcra EdiyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 HBB Spor Kompleksi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu ev sahipliğinde HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ramadan Sever, HBB Yazı Kararlar Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, Zabıta Şube Müdürleri, Zabıta Amirleri, Hal Sorumluları, Mezbahane Sorumluları, Barınak Sorumluları, Veteriner Hekimler, Yaş Sebze ve Meyve Dış Denetim Sorumluları katılım gösterdi.
KADIOĞLU, “HALKA EN İYİ HİZMETİ ULAŞTIRMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu gerçekleştirilen toplantıda, zabıta teşkilatın yapılanması konusunda bilgi vererek “İki buçuk yıl önce kurulan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde birinci, ikinci ve üçüncü bölge olmak üzere teşkilatımızı yapılandırdık. Dairemiz bünyesinde bulunan, sebze ve meyve halleri, mezbahalar, hayvan barınakları,  veterinerlik gibi birimler ile halka en iyi hizmeti ulaştırma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Zabıtalık mesleğini icra eden ekibimizin donanımlı ve bilgili insanlardan oluşması adına sıklıkla eğitim temalı seminerler düzenliyoruz” dedi.
 “ZABITALAR BELEDİYEMİZİN KOLLUK GÖREVİNİ İCRA EDİYOR”
Daire Başkanı Kadıoğlu, zabıta amirlerine yönelik yaptığı konuşmasında, “Halk, zabıta görevlilerini yönetim ile kendi aralarındaki bağlantı noktası olarak görür. Bu nedenle diyaloga girerek dertlerini paylaşır. Zabıta görevlileri de vatandaşı dinleyip, kanunun el verdiği çerçevede çözüm üretmesi gerekiyor.  Halk ve zabıta arasındaki iletişim bu noktada büyük önem arz eder. Belediyemizin kolluk görevini icra ettiğini unutmadan hareket eden teşkilat üyelerimizle sağlıklı işler yapacağımıza inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 15 ilçede hizmet veren zabıta teşkilatımızın kaliteli hizmet vermesi adına eğitim seminerlerimize devam edeceğiz. Ekip arkadaşlarımızla, 6 ay gibi bir zamanda teşkilatımızın eksiklerini tanıma adına anket çalışması gerçekleştirdik. Bunun sonucunda eksikliklerin giderilmesi amacıyla periyodik olarak çalışmalar düzenleyeceğiz. Zabıtanın ilk görevlerinden biri tutanak tutmaktır ve bu işi doğru yapmak çok önemlidir. Teşkilatımıza sunulan eğitim seminerleri içerisinde doğru tutanak tutmanın önemi ve nasıl olduğuna dair bilgilendirmeler yapılıyor” açıklamasında bulundu.
BOZKURT, “EĞİTİM YUVALARINI, SAĞLIĞI TEHDİT EDEN MADDELERDEN ARINDIRMALIYIZ” 
Okul kantinlerinde, öğrencilerin sağlığına aykırı ortamların oluşabildiğine değinen Yazı Kararlar Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, zabıtaların eğitim yuvalarındaki denetimlerini arttırması gerektiğine vurgu yaptı. 
Bozkurt, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan öğrenci zehirlenmelerini önlemek adına daha fazla denetimler yapılmalı. Çocukların sağlığını tehdit eden maddelerin okul kantinlerinde satılması engellenmeli ve uzun süre bekleyen sandviç gibi gıda ürünlerinin satılmasına müsaade edilmemelidir.  Zabıta teşkilatı tarafından yürütülen periyodik denetimler sıklaşmalı ve okul personellerinin bilinçlenmesini sağlamalıyız” dedi.
Gerçekleştirilen istişare toplantısında Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin sunumu yapılarak, toplantıya katılanların eğitim semineri hakkındaki fikirleri alınarak sona erdi.
 
 
 
 
Zabıtalar Belediye’nin Kolluk Görevini İcra Ediyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş