Skip Navigation Links

Trafik canavarı, eğitimsiz sürücünün ta kendisidir!!!

Özel İskenderun Bal Sürücü Kursu Müdürü Semir Eren çok sert konuştu!

Kültür Sanat   A+a-

target="_blank">

Özel İskenderun Bal Sürücü Kursu Müdürü Semir Eren çok sert konuştu! Özgüveni ve cesareti eksik bir şekilde trafiği çıkan bayan sürücülerden, kask kullanmayan, ehliyetsiz ve kural tanımayan motosiklet sürücülere kadar bir çok konuda sert konuşan Semir Eren:

Trafik canavarı, eğitimsiz sürücünün ta kendisidir!!!
İlkokul mezunlarının son ehliyete başvuru tarihi Mayıs 2011, bu tarihten sonra hükümetçe herhangi bir uzatma yapılmadığı takdir de, ilkokul mezunlarının ehliyet almaları tarihe karışacak.
Sürücülere ve sürücü adaylarına birbirinden önemli uyarılarda bulunan İskenderun Özel Bal Sürücü Kursu Müdürü Semir Eren, İskenderun’da trafik keşmekeşinin en önemli nedeninin kural tanımamazlık ve eğitimsizlik olduğuna vurgu yaptı.
Trafik canavarının eğitimsiz insanların ta kendisi olduğuna vurgu yapan Semir Eren, özellikle motosiklet sürücülerinin kask kullanmaması ve kural tanımazlığın ölümlü kazaların önemli bir nedeni olduğuna dikkat çeken Bal Sürücü Kursu Müdürü Semir Eren, insan hayatının çok yine insanların vurdumduymazlığının sonucu hatalarla hiçe sayılmasının günümüzde çok acı bir gerçek olduğunu söyledi.

Özel İskenderun Bal Sürücü Kursu Müdürü Semir Eren yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Motosiklet sürücüleri direksiyon sınavına girerken mutlaka ve mutlaka kast kullanmak zorundadırlar. Trafik akışı içerisinde kullanıcılar kask kullanmıyorlar. Ayrıca motosiklet sürücülerinin sık sık ışık ihlali yaptıkları, tek yönlü yollarda kural hatası yaptıkları görülmektedir. Bugün İskenderun trafiğinde kayıtlı 35 bine aşkın motosiklet bulunmaktadır.
Bu rakam yukarıda ki bilgilerin önemini daha da arttırmaktadır. İskenderun ilçe milli eğitim müdürlüğünün bugüne kadar sınavlarda ki olumlu yaklaşımları ve suiistimallere izin vermemesi, ilçe bazında İskenderun da yazılı test sınavı yapılmasını sağlamıştır.

İlerleyen zamanda yazılı test sınavlarının bilgisayar ortamında yapılacağı halen 15 dakika olarak yapılmakta olan, direksiyon sınavının yarım saate çıkarılacağı, ülkemizin Avrupa standartların da bir eğitim ve sınav yapma durumu yaratmaktadır.

Sürücü kurslarının kurulduğu tarihten bugüne çok olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Bunların en başında, sürücü adaylarının hem teorik hem uygulama eğitimi almalarıdır.

Bir diğer sözüne ettiğimiz durum da, bayan sürücülerimize yöneliktir. Bayan sürücülerin araç kullanırken özgüvenle araçlarını kullanmalarını ve sürücü kurslarından mutlaka gerekli eğitimi almaları, eğitimsiz trafiğe çıkmamaları, kocadan hoca olmayacağını mutlaka unutmamaları gerekir.

İskenderun da ki trafik keşmekeşliği için park sorununun çözümü ve şehrimizde çok kullanılan bisiklet sürücülerinin kurallara uyması gerekir.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet