Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Bağımsız Denetim Kavramı ve Faydaları’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İTSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Gündem   A+a-

 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Bağımsız Denetim Kavramı ve Faydaları’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Sorumlu Denetçiler Mehmet Ertuğrul Akkoyunlu, Serhan Akkoyunlu ve Murat Tufan Demircan, Yeminli Mali Müşavirlere ve toplantıya katılanlara  ‘Bağımsız Denetim Kavramı ve faydaları’ konusunda bilgiler verdiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ise, Bağımsız Denetim kavramının önemine dikkat çekti.
 
İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter toplantının açılış konuşmasında;  “Bağımsız Denetim işletmelerin senelik finansal tablo ve diğer finansal verilerin, bu tablo ve veriler için belirlenen kriterlere uygunluğu ve doğruluğu konusunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun Bağımsız  Denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, genel kabul görmüş bağımsız denetim standartlarında öngörülen gerekli tüm bağımsız denetim tekniklerinin  uygulanmak suretiyle, defter kayıt ve evraklar üzerinden denetlenmesi ve  değerlendirilerek rapora bağlanmasını ifade eder. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde ayrıntıları netleşen Bağımsız denetimin ticari hayata ilişkin bir çok katkısı olduğu bilinmektedir. Özellikle kredi ve finansman desteği sağlayan kurumların kararlarında yardımcı olunması, yatırımcılara küçük tasarruflarında ışık tutması, bir işletmenin satılması veya birleştirilmesi halinde taraflara güvenilir ve tarafsız bilgi verilmesi ayrıca işletme ile ilgili taraflara özellikle ticari ilişkisi olan müşterilere denetlenen  işletmenin kar marjları, aktivitelerinin verimliliği ve finansal yapısının durumu hakkında doğru, güvenilir ve objektif bilgi verilmesi açısından oldukça önemlidir” dedi. Toplantıda sine vizyon destekli olarak sunum yapan  Sorumlu Denetçiler Mehmet Ertuğrul Akkoyunlu, Serhan Akkoyunlu ve Murat Tufan Demircan, Bağımsız Denetimlerde çalışma prensipleri, Bağımsız Denetimin değerleri, Kanunen kabul edilmeyen gider ve vergiye tabi olmayan gelirlerin ayrıştırılmaları, Hukuki sonuçları, para cezaları  gibi konular hakkında detaylı bilgiler verdiler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar