Skip Navigation Links

MMK Metalurji Ata’ yı Minnetle Andı

Atatürk’ ün ebediyete intikal edişin 78.Yıl dönümünde MMK Metalurji çalışanları ve yönetimi Ata’ yı minnet ve saygıyla andı.

MMK Metalurji Ata’ yı  Minnetle  Andı

Gündem   A+a-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ebediyete intikal edişin 78. Yıl dönümünde MMK Metalurji çalışanları ve yönetimi Ata’ yı her zamankinden daha büyük bir özlem, minnet ve saygıyla andı.
Satış Direktörü  Mehmet Çakmur yaptığı konuşmada;
Mustafa Kemal Atatürk, bizim içim kurtarıcı, kurucu ve ışık kaynağıdır.
Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünyanın kabul ettiği hem askeri hemde siyaset sahasında bunu ispatlayan çağımızın sayılı liderlerindendir.
Atamızın ilkeleri ve sözleri hala bize ışık tutmaktadır. 
Ben bu anma töreninde, bugün bizim kesin hatırlamamız gereken birkaç deyimine değinerek konuşmama devam etmek istiyorum.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. O, ilerlemek istiyorsak ilimi ışık olarak kullanmamız gerektiğini hep önemsedi. Eğer Cumhurbaşkanı olmasam, Eğitim Bakanlığı’nı almak isterdim dedi. 
Bugün bizlere düşen görev;  düşünen, irdeleyen ve araştıran bir nesil yetiştirmek.
Türkiye topraklarında birlikteliği sağlamak ve kargaşaya, kavgaya mahal vermemek için millet tanımını açıkça yaptı. ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ dedi. Atamızında söylediği gibi, hepimiz bu topraklarda kardeş olduğumuzu unutmamalıyız, diye ekledi.
Çakmur sözlerini bitirirken;  Yurtta sulh, Cihanda sulh! diyerek kolkola yaşamanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Güvenlik Kontrol ve Denetim Müdürü Emekli Albay Zafer ÇALIŞKAN ise;
19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan yeni bir Türkiye kurma savaşı, pek çok engele rağmen Atatürk’ün  büyük dehası sayesinde, iç ve dış düşmanlara karşı başarıyla sonuçlanmış ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 
Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet bizler için, birbirinden ayrı düşünülemez. 
Atatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin “Cumhuriyet” olduğunu görmüş ve bu yönetim biçimini benimsemiştir.  Mustafa Kemal Atatürk düşündüğü çağdaş, medeni, güçlü ve dünyada sözü geçen bir ülke olabilmenin ilk ve tartışmasız adımı olarak Cumhuriyet’i seçmişti.  
Cumhuriyetin ilanı, Türk milleti için tarihin en önemli dönüşümlerinden biridir ve Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan büyük bir siyasi adımdır. 
Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım gününde de Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, sizleri Atatürk’ü daha iyi anlamaya ve kurduğu Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak ilelebet korumaya devam etmeye saygıyla davet ediyoruz. dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet