Skip Navigation Links

HATSU Vatandaşın Çağrısına Sessiz Kalmadı

HATSU,ALO 185 HATSU İhbar ve İstek Hattı’na gelen bildirimlere yapılan müdahaleler sayesinde vatandaşların çözüm arayışının olumlu sonuçlandığını bild

HATSU Vatandaşın Çağrısına Sessiz KalmadıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ALO 185 HATSU İhbar ve İstek Hattı’na gelen bildirimlere yapılan müdahaleler sayesinde vatandaşların çözüm arayışının olumlu sonuçlandığını bildirdi.
 
Kanalizasyon, içmesuyu ve yağmur sorunu oluşan bölgelerin mobil ekipler tarafından tespit edilerek koordinasyonlu bir şekilde çalışmaların gerçekleştirildiğini bildiren Genel Müdürlük, bu kapsamda İskenderun ilçesinde yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi.
 
İskenderun ilçesinde müstakil evlerin çok sık aralıklar ile yan yana olduğu Meydan Mahallesi’nde yağmur sorunu meydana geldiğini ve vatandaşların talebine anında cevap verildiğini aktaran idare, yağan yağmurların sonrasında 522 Sokak’ta su birikintisi meydana geldiğini ve meskenlerin sular altında kalmaması için çalışma başlatıldığını açıkladı.
 
Biriken yağmur sularını önlemek için 150’lik borular ile 24 metre yağmursuyu hattı döşeyen HATSU Ekipleri, yağmursuyunun hızlı bir şekilde deşarj edilmesi içinde farklı bölgelere 3 adet ızgarası yerleştirdi.
 
 
HATSU Vatandaşın Çağrısına Sessiz Kalmadı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet