Skip Navigation Links

Ulaşımdaki Yeni Sistem Hatay'a Çok Yakışacak

HBB, Hatay’daki esnaf, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Ulaşımdaki Yeni Sistem Hatay'a Çok Yakışacak

Gündem   A+a-

Hatay’ın ulaşımdaki sorunlarına uzun vadeli ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla yenilikçi, akılcı ve bilimsel projeler üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’daki esnaf, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.
Şehrin her bölgesindeki ulaşım sıkıntılarını tarihe gömmek için 4 Kasım Cuma günü HBB Meslek Edindirme Kursları(HATMEK) konferans salonunda düzenlenen toplantıya HBB Başkan Vekili Serdar Güven, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda kooperatif başkanı katıldı.
HATAY’DAKİ ARAÇ SAYISI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, hayata geçirmek istedikleri sistem ile ilgili detaylı bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Ulaşımda yaşanan sıkıntıların temel nedenlerinden bir tanesinin de araç sayısı fazlalığı olduğunu belirten İkbal Polat, “Türkiye’de her 4 kişiden 1 kişiye araç düşerken bu oran Hatay’da 3’te 1. Yani Türkiye ortalamasının üstünde. Bu sayı 5-6 yıl içinde 2 katına çıkacak” diyerek vatandaşların toplu taşımaya teşvik edilmesinin gerekliliğinden bahsetti.
YENİ SİSTEM İLE BİRLİKTE VATANDAŞLAR KENDİNİ GÜVENDE VE RAHAT HİSSEDECEK
Hatay’da toplu taşımanın nitelikli, sağlıklı ve konforlu şartlarda yapılması ile birlikte vatandaşların bu konuda kendini güvende ve rahat hissetmesi için mevcut sistemin revize edilmesi gerektiğini ifade eden İkbal Polat, “Hatay’da toplu taşıma kullanım oranı %16. Bu sayı Türkiye ortalamasının çok altında. Aynı zamanda vatandaşlar en fazla parayı ulaşıma harcıyor. Biz istiyoruz ki bu sorunlar tamamen çözülsün. Vatandaşlarımız güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti alırken, esnafımız da mağdur olmasın, zarar etmesin. Ürettiğimiz ve hayata geçirmeyi istediğimiz sistemin özü budur” dedi.
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YİNE HAKKANİYET TEMELLİ ÇALIŞIYORUZ
Her geçen gün büyüyen ve yeni yaşam alanlarının açıldığı Hatay’da toplu ulaşımın önemine dikkat çeken İkbal Polat, “ Büyüyen ve gelişen bir şehiriz. Her ilçede, her bölgede mevcut yolların, güzergâhların durumu dikkate alınarak, yolcu sayıları tespit edilerek bilimsel veriler ışığında hareket ediyoruz. Hatay’daki 150 kooperatifin uyum içinde çalışarak hareket etmesini istiyoruz. Her çalışmamızda olduğu gibi bunda da hakkaniyet temelinde adım atıyoruz. Vatandaşımızı da esnafımızı da mağdur etmeden çağdaş ve modern kentlerdeki sistemi uygulamak istiyoruz” ifadelerine yer vererek sürdürülebilir ve geliştirilebilir sistemin gerekliliğinin altını çizdi. 
HATAY HALKI GÜVENLİ VE KALİTELİ ULAŞIMI SONUNA KADAR HAK EDİYOR
Toplantının son kısmında kooperatif başkanlarının yeni sistem ile ilgili sorularını içtenlikle yanıtlayan İkbal Polat, sistemin içindeki hiç kimsenin zarara uğramayacağını özellikle belirterek, Hatay halkının kaliteli ve güvenli ulaşımı hak ettiğini bir kez daha önemle vurguladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet