Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkent'te Arsuz Rüzgarı Esti

Arsuz Belediyesi, Arsuz Nehri konsepti ile Başkette Hatay Günleri’ne adeta damga vurdu

Başkent'te Arsuz Rüzgarı Esti

Arsuz   A+a-

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenen Başkentte Hatay Günleri etkinliğine iyi bir hazırlıkla katılan Arsuz Belediyesi, etkinlik için yaptırdığı özel tasarımlı standıyla yine farkını ortaya koydu. İstanbullular’ın karşısına deniz – kum – güneş konseptiyle çıkan Arsuz Belediyesi, Başkentlilerin karşısına bu kez Arsuz’un sembolü niteliğinde olan Arsuz Nehri ile çıktı. Nehir kenarına bağlı teknelerin tablo güzelliğindeki görüntüsünün yanı sıra ilçenin tüm güzelliklerinin görsellerle süslendiği stantta, başkentli misafirler ile başkentte yaşayan Arsuzluları Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha karşıladı. 
Başkentlilerin Arsuz’u her yönüyle daha yakından tanıma fırsatı buldukları tanıtım standında üzerinde Arsuz’un fotoğraflarının bulunduğu tanıtıcı broşür, magnet ve CD’ler yoğun talep görürken, vatandaşlar tatlılardan çok ilçede yetişen nar, hambeles(murt), tatlı patates, muz ve hurmaya yoğun ilgi gösterdi..Arsuz’un meşhur kabak tatlısı, ceviz reçeli ve turunç tatlısı dağıtımında ise adeta izdiham yaşandı.  
Ziyaretçi akını
Arsuz Belediyesi’nin standını ilk gün Hatay Günleri’nin açılışını gerçekleştiren isimlerden Turizm ve Kültür Bakanı Hüseyin Yayman, HSYK Üyesi Mehmet Durgun, Hatay Milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları ziyaret etti. Ak Parti ile CHP Milletvekillerinin el ele dostluk mesajları verdiği stantta Arsuz Belediye Belediye Başkanı Nazım Culha tüm konuklarla tek tek ilgilenirken örnek bir misafirperverlik sergiledi.
“Tanıtıma devam”
Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye ve her alanda var olmaya özen gösterdiklerini ifade devam Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Başkentte Hatay Günleri etkinliğinin bir yanda kültürel zenginlikleri, bir yanda var olan huzur, barış ve kardeşlik ortamı, bir yanda da her yere nasip olmayacak zengin ve muhteşem güzellikleri ile Hatay’ın en önemli turizm ilçesi olan Arsuz’un tanıtımına büyük atkı sunacağını düşünüyorum. Bu bağlamda İstanbul’dan sonra Arsuz’u Ankara’da tanıtmaya çalıştığımız standımızın ilk andan itibaren Başkentliler ve Ankara’da yaşayan Hataylılar tarafından ilgi görmesi bizleri sevindirdi. Yeşil ve mavinin her tonunun bulunduğu ilçemizi tüm güzelliklerinin yanında, bu kez Arsuz Nehri ile tanıtıyoruz” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar