Skip Navigation Links

Antakya ve Defne Paslı Borulara Veda Ediyor

HATSU, içmesuyu seferberliği projeleri kapsamında hayata geçirdiği Antakya-Defne İçmesuyu İnşaat’ında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Antakya ve Defne Paslı Borulara Veda Ediyor

Gündem   A+a-

Hatay’da en büyük altyapı projesi olarak tarihe geçen Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı sayesinde iki ilçeyi yıllardan beri kullanılan paslı, arsenikli, içi toprak ve kireç dolu borulardan kurtarmaya devam ettiğini vurgulayan Genel Müdürlük, hedeflerinin diğer ilçelerin yanı sıra Antakya ve Defne’deki vatandaşların da sağlıklı ve sürekli olan içmesuyu kullanması olduğunu kaydetti.
  
Maliyeti 63 milyon 823 bin TL olan ve devam eden çalışma ile toplamda 450 kilometre içmesuyu hattının döşeneceğini hatırlatan İdare, farklı çaplardaki duktil borularla 433,5 kilometre, polietilen borularla da geri kalan 16,5 kilometresinin çekileceğini aktardı. 
 
Dev projenin çalışmalarını merkez ilçe Antakya’ya bağlı Ekinci Mahallesi ve Defne’ye bağlı Dursunlu Mahallesi’nde sürdüğünü bildiren HATSU Genel Müdürlüğü, hızla devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Antakya ve Defne’deki su kaybının ve kaçağının önüne geçileceğinin altını çizdi.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet