Skip Navigation Links

İSTE'rsek Denizler Bize Yeter...

1.Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif Maddeler ve Biyo Materyaller Çalıştayı’nın açılışı Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirild

İSTE'rsek Denizler Bize Yeter...

Gündem   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından İTSO’nun katkılarıyla düzenlenen
1’inci Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif Maddeler ve Biyo Materyaller Çalıştayı’nın 
açılışı Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi
 
Büyük ilgi gören Çalıştay’ın açılışına İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mevlüt Aktaş, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ali Bulut, Rektör Danışmanları Doç.Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Doç.Dr. Yasemin Bircan Yıldırım ve Yrd.Doç.Dr. Yasin Erdoğan, İSTE Senato üyeleri, KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, il ve ilçe kurum temsilcileri, akademisyenler ve üniversite/lise öğrencileri katıldı.
 
Çalıştayın açılışı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmalarında; 1’inci Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif maddeler ve Biyomateryaller Çalıştayı’nın Türkiye, İskenderun ve İskenderun Körfezi için yeni bir başlangıç olabileceğine değinen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bu konudaki çalıştay Türkiye’de ilk kez İSTE tarafından düzenleniyor. Bu çalıştay, konusunda bir ilktir. Denizlerden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Deniz deyince, sadece; su, balık, tatil, sahil vb. akla gelmemeli! Üç tarafı denizler ile çevrili bir ülkede yaşamamıza rağmen, ekosistemimizde bulunan milyonlarca deniz materyallerinden yeterince faydalanamıyoruz. Halbuki, denizin altı başka inanılmaz zenginliklerle ve endüstriyel hammaddelerle dolu. İnanın, istersek denizler bize yeter… Dilerim bu Çalıştay hem İskenderun Körfezine hem de Türkiye denizlerine ışık tutar ve bizlerde bu ekosistemden daha etkin bir biçimde yararlanabiliriz” dedi. 
İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş; “Denizel kaynaklarının verimli kullanımı ve önemini vurgulamak amacıyla böyle bir çalıştayı düzenledik” sözleri ile tüm paydaşlara ve bilim insanlarına hassasiyetleri için teşekkür etti.
 
İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Selin Sayın ise; “1’inci Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif Maddeler ve Biyomateryaller Çalıştayı’nda; bilime ve bilimin hayatımıza neler getirdiğiniz konuşacağız.  Denizel kaynaklara katkıda bulunabilmek adına, burada beraber tartışarak çözüm üretmeye çalışacağız” sözleri ile çalıştayın amacını belirtti.
 
Günümüzde sanayinin ve iş dünyası aktörlerinin sürdürülebilir teknolojiye çok önem verdiğini belirterek konuşmasına başlayan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ali Bulut da; “Sürdürülebilir teknolojiye entegre olmak için bu gibi etkinliklerin takip edilmesi, üniversite-sanayi işbirliği açısından büyük önem taşımaktadır” sözleri ile bu tarz çalıştayların daha çok desteklenmesi gerektiğini belirtti.  
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet