Skip Navigation Links

Üzümdalı Mezbahası'nı Yerinde İnceledi

Antakya ilçesinde inşa edilen ve sağlık koşullarına modern bir şekilde hizmet verecek olan “Üzümdalı Mezbahane Projesi” inşaatında incelemelerde bulun

Üzümdalı Mezbahası'nı Yerinde İnceledi

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesinde inşa edilen ve sağlık koşullarına modern bir şekilde hizmet verecek olan “Üzümdalı Mezbahane Projesi” inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Yapımına kısa süre önce başlanan ve çalışmalarının hızla devam ettiği mezbahaneyi yerinde inceleyen Başkan Savaş’a Antakya CHP İlçe Başkanı Ramiz Parlar da eşlik etti.
 
SAVAŞ: AMACIMIZ HALKIMIZIN SAĞLIKLI VE KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLMELERİNİ SAĞLAMAKTIR
 
İnşaat alanında HBB ekiplerinden teknik bilgi alan Başkan Savaş,” Hayvanların daha hijyenik koşullarda kesiminin yapılması ve denetimlerin daha iyi yapılabilmesi için mezbahane projemiz oldukça önemliydi. Bizler halkımıza daha iyi bir hizmet sunmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız halkımızın sağlıklı ve kusursuz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Antakya’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan bu mezbahane modern ve günümüz şartlarına uygun hazırlandı. İnşaatımız şu anda son hızla devam ediyor. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak mezbahanemizi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
 
HBB’DEN HALK SAĞLIĞI İÇİN SIKI KONTROL
 
Antakya’ya yeni ve modern mezbaha projesini kazandırmak amacıyla vatandaşların sağlığı açısından büyük titizlikle çalıştıklarını ifade eden HBB Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 95 kesim ünitesi ile günde 70 büyükbaş, 160 koyun ile 50 keçi olmak üzere toplam 210 küçükbaş hayvan kesiminin yapılması planlandıklarının altını çizdi. Ayrıca kasaplardan getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesim öncesinde kontrol edilerek sağlık muayenesinden geçirileceklerine vurgulayan HBB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, belge ve damgalanma kontrollerinin tamamlanmasının ardından soğutucu ünitesi bulunan, ısı değişimine duyarlı araçlarla sağlıklı ortamda taşınacağını ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet