Skip Navigation Links

'Geliştir. Geliştiremiyorsan Değiştir'

Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci önceki gün Özel Tufan Kolejinde gençlere yönelik kişisel gelişim semineri verdi.

'Geliştir. Geliştiremiyorsan Değiştir'

Gündem   A+a-

 
RECEP EKİNCİ ÖZEL TUFAN KOLEJİNDE KONFERANS VERDİ
 
“GELİŞTİR. GELİŞTİREMİYORSAN DEĞİŞTİR"
 
Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci önceki gün Özel Tufan Kolejinde gençlere yönelik kişisel gelişim semineri verdi.
Mustafa Tufan Konferans Salonunda saat 14;30’da Anadolu Lisesi Öğrencilerine yönelik olarak “Geliştir, Geliştiremiyorsan Değiştir” konulu konferansa Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan, Okul Genel Müdürü Ali Aslan, Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öncül, Orta Okul Müdürü Erdoğan Yıldırım, İlkokul Müdürü Mehmet Emin Söylemez ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci dinleyici olarak katılırken konferansı veren Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci sözlerine bir Çin atasözüyle başladı.
“İnsanlar ilk karşılaştıklarında giyimlerine göre karşılanırlar,Sohbetlerine göre ağırlanır ve dinlenirler.Fikirlerine göre uğurlanırlar.İcraatlarına göre aranırlar.Sonuçlarına göre ödüllendirilirler.”  Diyen Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci konferansının devamında ise; “Dünyayı, kâinatı tanımaya çevremizde olup bitenleri anlamaya çalışın. Zeka ve algılama ile bu tanımlamayı derinleştirin, detaylandırın. Problemlerin çözümü ve yaratıcılıklarda bunlardan faydalanın. Bilişsel kuramın teori babası: Jean PIAGER' dir. “ dedi ve bilişsel süreç hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bilginin kazanılması ve ihtiyaca göre (ihtiyacın tespiti) kullanma zamanlamasıdır. Geçmişte bireylerin bilişsel gelişim ve oluşumunun aileden gelen genetik haritasal olduğuna inanılırdı.
 
Şimdilerde ise bu tezin çürüdüğünü ve beslenme, çevresel ve okulsal eğitimlere bağlı olduğu kabul görmektedir. En önemli faktörün ise çevresel faktörler ve beslenme olduğu şeklindedir. Beslenme ve genetik faktörler ise oluşumu hızlandırmakta veya gelişmeye neden olan etkenler olarak kabul edilmektedir. Çocuğa 'bu besini yersen daha akıllı olursun veya senin ailende genetik olarak şu avantajlar var, bu nedenle sen daha başarılı olursun' denemez. Aksi de söylenemez. Bilişsel gelişim, bir bütünsel zincirin sonucudur. Gizli güç (yetenek) yetenekler eğitimle veya zorluklarla, deneyimlerle, tesadüfen açığa çıkan meziyetlerdir. Bilinçsel gelişmenin gerçekleşmesi için en önemli faktör; beslenmedir. Beslenme demek, karın doyurmaktan daha geniş bir anlam taşır. Beslenme, daha anne karnında iken başlar ve doğum anı ve sonrasına kadar devam eder. Beslenme denilen olgu; Gıdalarla beslenmede hem biyolojik beden gelişir, hem psikolojik beden gelişir, hem de sosyo-psikolojik (ruhsal) olgu gelişir. Gıdasal beslenme, Aile içi sosyo-kültürel beslenme, Aile dışı akraba ve sokaktaki arkadaşlar arası sosyo-kültürel davranış kültürlerinden etkileşim, Okul çağında yeni arkadaşlar arası sosyo-kültürel iletişim-etkileşim, Okulda alınan eğitim doktrininden alınan kültürel eğitim, Okul sonrası yeni çevresel sosyo-kültürel etkileşim ve iletişim, Toplumsal değerleri koruma, aile ve yaşamı idame ettirebilmek için üstlenilen görev ve makamın getirdiği zorunlu davranışlar.” Dedi.
 
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci yanında getirdiği kitapları da öğrencilere hediye etti.
Konferans sonunda Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan, Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci’ye plaket, Okul Genel Müdürü Ali Aslan ise çiçek takdim etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet