Skip Navigation Links

Defne Hastanesinden Bİr İlk

Özel Defne Hastanesinde üç yaşında her iki kulağı duymayan hastaya Kulak Burun Boğaz Uzmanı tarafından Biyonik Kulak takıldı.

Defne Hastanesinden Bİr İlk

Gündem   A+a-

 
Özel Defne Hastanesinde üç yaşında her iki kulağı duymayan hastaya Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof.Dr.Ertap Akoğlu tarafından Biyonik Kulak takıldı.Bu operasyon ile Özel Defne Hastanesi bölgemizde bır kez daha zor bır operasyonu gerçekleştirdi. Biyonik Kulak operasyonunun son derece başarılı gerçekleştiğini ve hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade eden Prof.Dr.Ertap Akoğlu, minik hastanın ve ailesinin yaşadığı sevincin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğinin altını çizdi.
 
Prof.Dr.Ertap Akoğlu halk arasındaki ismi ile biyonik kulak olarak bilinen Koklear implant hakkında yaptığı açıklamasında :“ Klasik işitme cihazlarından fayda görmeyen çok ileri düzeyde iç kulak tipi işitme kaybı olan ya da hiç işitmeyen hastaların kulaklarına cerrahi işlem ile takılan elektronik bir aygıttır. Iç ve dış parça olmak üzere iki parçadan oluşur. Iç parça ameliyatla yerleştirilir. Iç kulağa yani salyangoza yerleştirilen bir elektrot ve bu elektrodun bağlı olduğu ve kafa tası cildinin altına yerleştirilen bir magnet ve alıcıdan meydana gelir. Dış parça ise mikrofon ve ses işlemcisinden oluşur. Sesler dış parçadaki mikrofin tarafından alınır ve elektrik sinyallerine dönüştürülerek ses işlemcisine aktarılır. Ses işlemcisi bu sinyalleri kodlayarak radyo dalgaları şeklinde iç parçaya aktarır. Iç parça kendisine ulaşan bu sinyalleri koklea yani salyongoza aktarır. Buradan işitme siniri aracılığı ile beyne iletilirler ve beyin bu sinyalleri ses olarak algılar.“dedi. İşitme cihazı ile biyonik kulak arasındaki farka da değinen Prof.Dr.Ertap Akoğlu:“ İşitme cihazları aslen birer mikrofondur. Dış ortamdaki sesleri yükselterek kulağa aktarır. Bunun için fonksiyon gören işitme hücrelerinin varlığı gerekir. Biyonik kulak ise iç kulakta fonksiyon gören yeterli sayıda ya da hiç hücre kalmaması durumunda uygulanan bir yöntemdir. Fonksiyon görmeyen bir organın yerine yerleştirilen elektronik bir aygıttır. Biyonik kulak denmesinin nedeni de budur.“dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet