Skip Navigation Links

140 yıllık hayal 2017'de gerçekleşiyor

40 ili olumlu yönde etkileyecek ve 2'inci Abdulhamit'in 140 yıllık hayali olarak anılan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi 2017 yılında hayata geçecek.

140 yıllık hayal 2017'de gerçekleşiyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak 140 yılın hayali Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi Bilgilendirme Toplantısı kapsamında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) kabul etti.
 
İTSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme topantısında konuşun İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, oldukça önemli olan projenin bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.
 
Projenin gerçekleşmesiyle birlikte Akdeniz'de üretilen tüm ürünlerin Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine ve Karadeniz'de imal edilen malların Akdeniz'e kısa sürede ve ucuz maliyetle naklinin gerçekleşeceğini belirten Yılmaz, "140 yıllık bir proje olan Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak projenin büyük bir bölümünün tamamlandığını ve kalan bölümünün de 2017 yılı içerisinde bitirileceğini duyuyoruz" dedi.
 
Projenin tamamlanmasının ardından 5 coğrafi bölgenin, 40'ın üzerinde ilin ve bir çok ülkenin faydalanacağını aktaran Yılmaz, projenin oldukça yerinde bir yatırım olduğunu, projeyi güncel tutmak ve farkındalık yaratmak amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
 
- OTSO Başkanı Şahin: "2017'nin sonunda bu iş bitecek"
 
OTSO Başkanı Servet Şahin de burada yaptığı konuşmada projeyi, Karadeniz ve Akdeniz yolu üzerindeki iller arasında ticaret ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla yaptıklarını söyledi.
 
Projenin bitmesiyle Akdeniz'i Karadeniz'e ulaştıracak en kısa yol olacağını belirten Şahin, projeyle ilgili şu bilgilere verdi:
 
"Geliş yolu üzerinde çok fazla problemimiz kalmamış. İnşallah 140 yıllık yapılmayan bu yol 2017'nin sonunda yapılacağına inanıyorum. Ben inanıyorum ki 2017'nin sonunda bu iş bitecek. Zaten 25 tane tünel var. 24 tanesi bitmiş 1 tanesi de bitmek üzeredir. Ufak tefek yol noksanlıkları var 80 kilometre kadar bakım var. İnşallah Ordu-Sivas arasındaki o yolda bittiğinde bu yol bitecek. Geri kalan yollarda hiç bir sıkıntımız kalmadı."
 
Prjenin tamamlanmasıyla Suriye, Irak yada diğer ülkelerin Kafkasya'ya Azerbaycan'a, Ukrayna'ya, Rusya'ya, Romaya'ya ticaret yapan bütün ülkeler en kısa yoldan Ordu Limanı'na gelebileceğinin altını çizen Şahin, kısa sürede istedikleri ülkelere ulaşabileceklerini kaydetti.
 
Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2'inci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu bitmesi halinde 140 yıllık hayalinde gerçekleşeceği belirtildi.
 
Toplantıya, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, OTSO ve İTSO meclis üyeleri katıldı.
 
 
 
 
140 yıllık hayal 2017'de gerçekleşiyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet