Skip Navigation Links

Bankalardan Alacağınız Olabilir

Geçtiğimiz günlerde bankalar tarafından kredi çeken tüketicilerden dosya masrafı adı altında haksız yere tahsil edilmiş meblağların geri iadesi hakkın

Bankalardan Alacağınız Olabilir

Gündem   A+a-

 
Avukat Gizem Sönmez sizin için yazdı...
 
Geçtiğimiz günlerde bankalar tarafından kredi çeken tüketicilerden dosya masrafı adı altında haksız yere tahsil edilmiş meblağların geri iadesi hakkında tüketicinin mağduriyetini gideren gerekli düzenlemeler yapılmış ve tüketicilere gerekse başvuru yoluyla gerekse dava yoluyla bu bedellerin iadesi yapılmıştı.
 
21 Agustos 2007 ile 22 Eylül 2011 tarihleri arasında kredi çeken ve uygulanan yüksek faiz oranları sebebiyle mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlara ve işletmelere, ilgili bankaya dava açmak suretiyle fazladan ödedikleri bu faizleri 3 katına kadar geri alma hakkını tanıyan karar Danıştay’dan onaylandı. Bu tarihler arasında Rekabet kurumunun ceza kestiği 12 bankadan birinden kredi çeken herkesin yararlanabileceği bir şekilde uygulamaya konuldu. Bu bankaların haksız yere yüksek faiz uyguladığı ortaya çıktı. Bu 12 banka birbirleri ile anlaşma suretiyle faiz oranlarını yükseltmişlerdir. Bu da birçok vatandaşın mağduriyetine sebep olmuştur. Rekabet kurumu bankaların bu haksız eyleminden dolayı ilgili bankalara idari para cezası kesmiş, bankalar da bu cezalara itiraz etmişlerdir. Ancak Danıştay bu bankaların itirazını kabul etmemiş ve vatandaşlara faizlerini geri isteme yolu açılmıştır. Haziran 2016 tarihinde bankalara tebliğ edilen bu kararla vatandaşlara ve işletmelere dava yolu açılmış oldu. Mahkemeye başvurmak için zamanaşımı süresi söz konusu. Kredi çekilen tarihten itibaren 10 yıl içerisinde başvurmak mümkün.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet