Skip Navigation Links

Başkan Savaş Trt Çukurova Radyo’nun Konuğu Oldu

Hatay’ı herkesin tanımasını diliyor ve dünyanın her yerinden insanı şehrimizde ağırlamayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş Trt Çukurova Radyo’nun Konuğu Oldu

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, medeniyetler şehri Hatay’ın zenginliklerini en doğru biçimde tanıtarak şehrin hak ettiği değere ulaşması için yoğun çaba harcıyor. Hatay’ın ekonomik, sosyal ve kültürel canlılığını sağlamak üzere büyük emekler veren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kadim şehri TRT Çukurova Radyo dinleyicilerine anlattı.
 
HATAY’IN BÜTÜN SAMİMİYETİNİ VE GÜZELLİĞİNİ HATAY GÜNLERİ’NE TAŞIDIK
 
 5-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Hatay Günleri hakkında açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, “Medeniyetler başkenti Hatay’ın bütün samimiyetini ve güzelliklerini Hatay Günleri’ne taşıdık. Hatay, 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış her yönüyle zengin bir ilimiz. İpek ve Hac yollarının da topraklarından geçtiği Hatay, Roma döneminin de üç büyük şehirleri arasında. Bu birikimin farkındalığıyla bizler yıllarca kardeşçe yaşamış bu şehrin değerlerini İstanbul’a taşıma gayretiyle hareket ettik.
 
 İstanbul’a Hatay’ın bir nevi demosunu götürüyoruz. Ancak istiyoruz ki tüm dünyadan dostlarımız Hatay’a gelip kültürel birikimimizi ve doğal güzelliklerimizi görsünler” ifadelerine yer verdi.
 
Komşu ülkelerde yaşanan istenmeyen çatışmaların Hatay’da yaşanıyormuş gibi gösterildiğini ve bunun şehirle ilgili olumsuz bir algı oluşmasına neden olduğunu ifade eden HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay’ın savaş alanı olduğunu sanıyorlar. Ama Hatay’da sanıldığının aksine sükunet ve barış hakim. Tarihi, kültürel birikimiyle medeniyetler şehri Hatay’ı herkesin tanımasını diliyor ve dünyanın her yerinden insanı şehrimizde ağırlamayı istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet