Skip Navigation Links

Befesa Silvermet İşçisinin Yüzü Çelik-İş'le Güldü

İskenderun'da geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren BEFASA SİLVERMET fabrikasında grev kararı alan işçilerin yüzü Çelik-İş

Gündem   A+a-

 
Befesa Silvermet İşçisinin Yüzü Çelik-İş’le Güldü
 
İskenderun’da geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren BEFASA SİLVERMET fabrikasında grev kararı alan işçilerin yüzü Çelik-İş Sendikası ile güldü.
 
Çelik-İş Sendikası ile BEFASA SİLVERMET fabrikası yetkileri ile yapılan görüşmelerin ardından yüzde altmış varan bir zam oranı ile tarihi bir toplu sözleşme imzalandı.
 
Fabrika binasında düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Çelik –İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, çalışanı mutlu olmayan bir işyerinin asla başarıya ulaşamayacağını belirterek,”Bizler işyerlerinin kazanmasının yanı sıra çalışanlarında refah seviyesinin yükseltilmesini istiyoruz. Emek yüce değerdir diyoruz. Bu sözleşme bir adım olmuştur. İlerleyen yıllarda daha iyi şartlar altında çalışacağız. Bundan sonra üretim zamanı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Gül, organize sanayi bölgelerinde örgütlenmek istediklerini belirterek,”Biz işverenler ile hasım değil hısımımız. İşverende kazansın işçide. Çelik-İş Sendikasının yetkili olduğu yerlere bir bakın. İşyerinde çalışma huzuru ve barış ortamı var. Bu sözleşme bölgemiz için hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu
 
Fabrikanın genel müdürü Yusuf Dinç ise sözleşmeden dolayı memnun olduklarını belirterek,”Bu sözleşme fabrikada çalışan 100 kişiyi kapsıyor. Çalışanlarımızın mutlu olması bizleri çok sevindirdi. Çalışanlarımıza bu sözleşme ile sosyal haklarında iyileştirmeler oldu. Fabrikamızda bundan önce en düşük olan olan 600 lira maaşlar bundan sonra en düşük 1050 lira oldu. Hayırlı olsun “dedi.
 
Fabrika işçileri ile yapılan sözleşmeden ötürü çok mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet