Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Hak Ettiği Yere Getirilmeli'

Kültür ve turizm bakan yardımcısı Hüseyin Yayman: “İlk kurşun hak ettiği yere getirilmeli” dedi.

'Hak Ettiği Yere Getirilmeli'

Gündem   A+a-

 
Kültür ve turizm bakan yardımcısı Hüseyin Yayman: “İlk kurşun hak ettiği yere getirilmeli” dedi.
 
5-9 ekim tarihleri arasında İstanbul Hatay günleri açılışını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yaymanın ziyarette bulunduğu Dörtyol Belediyesi’nde ilk kurşun’u bakanlık nezdinde tanıtmalıyız ifadelerine yer verdi.
 
Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman, “tarihin seyrini değiştiren bu olayı bakanlık nezdinde yakından takip ederek destekçisi olacağız. Belediye başkanımız bu konuda çok gayretli ve her alanda Hatay’ın gururu ilk kurşun’u anlatıyor. Bizde bakanlık olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Hatay günlerin açılışına katılan konuklara milli mücadele’de ilk kurşun’un hatırlatılması yapılarak, İzmir’de hasan Tahsin tarafından atıldığı bilenen ilk kurşun olayının 6 ay öncesinde Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde Kara Mehmet Çavuş tarafından atıldığı ve bu konuda genel kurmay Başkanlığı’ndan resmi hale getirdiklerini ifade edildi.
 
Dörtyol belediye başkanı Yaşar Toksoy, “işgalci güçlere karşı, yüreği bağımsızlık ve hürriyet ateşi ile yanan Kara Mehmet Çavuş, Selim Çavuş, Kara Mustafa, Çifte Tabancalı Mütfü, Kara Hasan Paşa ve arkadaşların başlattıkları kutlu direnişi Fransız ve diğer işgalcilere karşı 19 Aralık 1918’de Kara Mehmet Çavuş tarafından ilk kurşun’u  işgalci güçlere karşı sıkmıştır.  Bu direniş diğer çetelerce ‘yeniden diriliş’ olarak hürriyet ateşinin kıvılcımı olarak Anadolu’ya yayılmıştır.
Bu Tarihi olayı ise genelkurmay başkanlığında resmi yazışmalar ile belgelenmiştir. Sayın bakan yardımcımızın şahsında herkesin sahiplenmesini arzu ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “ilk kurşun’u büyükşehir olarak tanıtıyoruz. Bu konu da üzerimize düşen konuda desteğimiz olacaktır. Bu gurur hepimizin” ifadelerine yer verdi.
 
Dörtyol belediyesi standı içerisinde kurulan mini müze ise ziyaretçilere ‘ilk kurşun’ gerçeğini anlatıyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar