Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehit Halisdemir İçin İşaret Diliyle Klip Çekti

Üniversite Öğrencisi Şehit Halisdemir İçin İşaret Diliyle Klip Çekti

 Şehit Halisdemir İçin İşaret Diliyle Klip Çekti

Gündem   A+a-

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencisi Fatma Rumeysa Kıl, 15 Temmuz'da darbeci Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirilen '30 Kuş' isimli şiiri, işitme engelliler için uyarlayarak klip çekti.

MKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Fatma Rumeysa Kıl, yaklaşık 1 yıl önce merak üzerine işaret dili öğrenmek için kursa gitti. İşitme engellilerle anlaşabilmenin mutluluğunu görüp onlarla sürekli iç içe olan Kıl, birçok ünlü ismin şarkılarını işaret diliyle anlatan klipler çekti. Kıl, son olarak Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirilen ve şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'e atfedilen '30 Kuş' şiirine klip çekti.

İşaret dili öğrenmenin çok büyük faydası olduğunu, yabancı dil öğrenmiş kadar mutlu olduğunu belirten Kıl, "İşaret dili ile 1 sene önce tanıştım. Önce misafir olarak gittim kursa. Çok sevdim. İşitme engellilerle sohbet edebilince içimde bir sevda oldu işaret dili. Ondan sonra hemen kursa yazıldım. Yaklaşık 1 yıldır aktif olarak kullanıyorum işaret dilini. İşitme engellilerle sohbet ediyoruz, buluşuyoruz, görüşüyoruz. Onlarda çok mutlu" dedi.
 
ÖMER HALİSDEMİR'İ İŞARET DİLİYLE ANLATMAK İSTEDİM

Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'i işaret dilinde anlatarak bu alanda bir duyarlılık yaratmak için klip çektiğini anlatan Kıl, "Son zamanlarda insanları vuran en kötü şey Türkiye'de oluşan darbe. Ömer Halisdemir'in hakkını ödeyemeyiz. O olmasa farklı bir noktada olacaktık. Ona yazılan bir şiir vardı '30 Kuş' adlı. Şiiri ilk dinlediğimde çok farklı hissettim ve dedim ki bu kesinlikle işaret dili olmalı. Şiirin varlığından habersiz olan insanlar şiiri de duymuş olur. Aynı zamanda şiiri seven insanlar işaret diliyle olduğunu görünce garipserler ve merak ederler diye düşündüm. Hem toplumsal farkındalık yaratmak için hem de bir katkımız olur diye üniversite adına böyle bir çekim yapmak istedik. Çok güzel cevaplar aldık" diye konuştu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar