Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'O' Down Sendromluların Annesi...

Engelsiz İskenderun Derneği tarafından yapılan kafede down sendromlu gençler müşterilere hizmet sunuyor.

'O' Down Sendromluların Annesi...Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay'ın İskenderun ilçesinde belediye tarafından engelli gençlerin sosyalleşmesi için açılan down kafe, down sendromlu güler yüzlü çalışanları ve gelirinin engellilere aktarmasıyla dikkati çekiyor.
 
İskenderun Belediyesi tarafından sahil hattında hizmete açılan ve işletmesi Engelsiz İskenderun Derneği tarafından yapılan kafede down sendromlu gençler müşterilere hizmet sunuyor. Evlerinden servisle alınan gençler kafedeservis elemanı olarak çalışarak hem kazanç elde ediyor hem de sosyalleşerek topluma kazandırılıyor.
 
Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, birçok yerde örneği olan down kafe projesini İskenderun'da da hayata geçirmenin hayalini kurduğunu ve sonunda gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Kısa süre önce İskenderun Belediyesinin desteğiyle hizmete açılan kafenin vatandaşların büyük beğenisini topladığını ve ilgi çektiğini ifade eden Dingil, kafede şu an servis elemanı olarak 7 down sendromlunun çalıştığını kaydetti.
 
Down sendromlu gençlerin gidiş ve gelişlerini servisle sağladıklarını belirten Dingil,"Kafenin gelirinin tamamını down sendromlu ve zihinsel engelliler yararına kullanıyoruz. Buranın gelirini bu çocuklar için çok daha farklı projeleri hayata geçirmek için değerlendiriyoruz. Kafe müşterilerden büyük beğeni topluyor. Çalışan down sendromlu 7 genç buranın neşesi. Kafe sayesinde onlar da maddi kazanç elde etmenin yanı sıra hem sosyalleşiyor hem de farklı bir ortama girmiş oluyor."diye konuştu.
 
Kafede eğitim verilecek
Dingil, kafenin içerisinde down sendromlu ve diğer engelli bireylere yönelik eğitimlerin de verileceği kaydetti.
 
Kafede üç ayrı oda bulunduğunun altını çizen Dingil, "Kafede engellilere yönelik eğitim faaliyetlerimiz de olacak. Gelen talepler doğrultusunda engelliler için müzik, resim ya da farklı branşlarda eğitimler düzenleyerek onlara güzel vakit geçirteceğiz. Eğitmenlerimizin eşliğinde çocuklarımız hem güzel vakit geçirecek hem eğitim alacak hem de eğlenecek." diye konuştu. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş