Skip Navigation Links

Meclis 13 Gündem Maddesini Görüştü

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 Yılı 9. Birleşim 1. Oturumunu Gerçekleştirdi

Meclis 13 Gündem Maddesini Görüştü

Gündem   A+a-

 
Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 9. Birleşim 1. Oturumunu önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.
 
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.
 
Ali Ok, Kenan Uçar ve Ahmet Ataç’ın izinli sayıldığı meclis birleşiminin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy alınacak kararların ilçemize ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Eski Hal içerisinde yapımı düşünülen projenin avam projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Mimar Mesut Yılmaz tarafından ücretsiz olarak hazırlanan avam proje meclis üyelerinin beğenisine sunuldu ve önerileri alındı.
 
Daha sonra eski Pazar yerinde Özel Proje Alanında yapımı devam eden inşaatla ilgili olarak meclis üyelerine bilgilendirmeler yapıldı. İhale süreci, yapılan tespit ve sözleşmeler ile inşaatın geldiği aşama hakkında açıklama yapıldı. Ak Parti Gurup Sözcüsü Celalettin Yakut konu ile alakalı yazılı bir soru önergesi verdi.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy özellikle son dönemde yaşanan gelişmelere değinerek Dörtyol Teknoloji Fakültesinin taşınması ve sık yaşanan elektrik kesintileri ile alakalı sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlara değinerek Belediyenin haksız eleştirilere maruz kaldığını vurguladı.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve gündemin 3.,4. ve 5. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
 
  Meclis gündeminin 6. Maddesinde 2007 yılında kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne ait yönetmelikleri oy birliği ile karara bağladı.
 
Gündemin 7. Maddesinde Yeşil Mahalle 43 Ada, 39 parsel nolu taşınmazın kuzeyinde bulunan trafo alanının yer değişikliği İmar Komisyon Raporunu doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
 
8. Gündem maddesinde Numuneevler Mahallesi 345 Ada, 19 nolu parselin plan değişikliği de İmar Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
 
9. gündem maddesinde Sanayi Mahallesi 40 Ada, 17 nolu Parselin plan değişikliği talebi yapı bütünlüğünü bozacağı gerekçesiyle İmar Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle reddedildi.
 
10. gündem maddesinde Özerli Mahallesi 499 Ada, 4 ve 5 nolu Parsellerin plan değişikliği İmar Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
 
11. gündem maddesinde Numuneevler Mahallesi 406 Ada, 1 nolu Parselin plan değişikliği İmar Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
 
12. gündem maddesinde Yeniyurt Mahallesi 801 Parsel nolu taşınmazın Plan değişikliği talebi ise oybirliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.
 
Gündemin 13. ve son maddesinde ise meclis mülkiyeti Belediyeye ait Sanayi Mahallesi 650 Ada, 17 parselin satışıyla ilgili İmar Komisyon Raporunu görüştü. Uzun müzakerelerin ardından satış için encümene yetki verilmesi meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy 2016 yılı 9. Meclis birleşiminin birinci oturumunu kapatırken 2. oturumun 18 Ekim 2016 günü saat 16:00’da yapılacağını duyurdu.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet