Skip Navigation Links

Baştuğ Metalurji, Anadolu'da da En Büyük... 11'nci

Baştuğ Metalurji ilk 500’de 11. sırada yer aldı. 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasının 2015 yılı sonuçları açıklandı.

Baştuğ Metalurji, Anadolu'da da En Büyük... 11'nci

Ekonomi   A+a-

Ekonomist dergisinin, TEB katkılarıyla yaptığı "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının 2015 yılı sonuçlarına göre, Baştuğ Metalurji gurur listesinde 11. sırada yer aldı. Kurumsal sosyal medya hesaplarında konuya dikkat çekici bir atıfta bulunan Baştuğ, kendi deyimleriyle artık Anadolu’nun ilk 11’inde olmanın gururunu yaşıyor. Tamamıyla yerli sermaye ve yerli mühendislikle kurulan ve Türkiye’nin en büyük entegre uzun demir tesislerinden biri olan Baştuğ konuyu Türkiye sıralamasındaki yeriyle ilgili yaptığı aynı yorumla değerlendirdi; Seneye yukarı doğru terkedeceğimiz bir rakam, gururluyuz ama bu sıralamayı her yıl değiştirmek durumundayız. 
 
Araştırma sonuçları, Anadolu 500'ünün 2014'te 179 milyar lira olan toplam cirosunun, yüzde 5,3 artarak, 2015'te 188,5 milyar liraya yükseldiğini gösteriyor. 2015'te Anadolu 500'ün toplam ihracatındaki düşüş yüzde 16,2, karın ve ihracatın düşüşüne rağmen toplam istihdam ise yüzde 1,6’lık bir artış gösteriyor.
 
Anadolu şirketlerinin net satışları sıralanarak yapılan araştırmada, üç büyük ilin dışında faaliyet gösteren, büyük holdinglere bağlı olmayan ve yabancı sermaye payı yüzde 50'nin altında olan şirketleri Anadolu şirketi olarak kabul ediliyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet