Skip Navigation Links

Karaağac'a Altyapı Atağı Geliyor

Karaağaçlı’ya Nefes Aldıracak Altyapı Atağı Geliyor..

Karaağac'a Altyapı Atağı GeliyorWeb
TV

Arsuz   A+a-

Altyapı için kazılacak Karaağaç’ta, doğal gaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması enerji kesintilerini tarihe karanlık sayfalarına gömecek .. Karaağaç Mahallesi sahilinde yapımına başlanan sosyal tesisler ve yürüyüş yolları ise altyapı müjdesinin yanında ayrı bir mutluluk tablosu oluşturdu. 
 
Karaağaçlı’ya Nefes Aldıracak Altyapı Atağı Geliyor.. 
 
 
Arsuz’u şantiye alanına çeviren başkan Nazım Culha, 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gazeteci Gökhan Gökpınar’a konuştu. Arsuz ilçesinde en büyük nüfus yoğunluğunun Karaağaç Mahallesi’nde olduğunu hatırlatan Başkan Culha, altyapı ve kanalizasyonla birlikte, doğal gaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti. 
Karaağaç Mahallesi’nin uzun yılların birikimi bir ilgisizliğin sonucu olarak sorunlarının da büyük olduğuna vurgu yapan Başkan Culha, sorunlara geçici neşter vurmak yerine, kökten çözüm için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerin sürdüğünü ve çok yakında vurulacak ilk kazma sonrasında Karaağaç Mahallesi’nin önce altyapı ve ardından da özlediği üst yapı hizmetlerine kavuşacağının altını çizdi. 
 
“Arsuz’umuzu baştan yaratacağız”
 
 
Arsuz ilçesinin adeta bir şantiye alanına dönüştüğünü açıklayan belediye başkanı Nazım Culha, yeni projelerini 8. Gün Haber Web Tv İmtiyaz Sahibi Gazeteci Gökhan Gökpınar’a açıkladı.  Karaağaç Mahallesi’nde temeli atılan sosyal tesisler önünde Gazeteci Gökpınar’ın sorularını yanıtlayan Culha, “bulunduğumuz coğrafya o kadar geniş ki yaptığımız hizmetler göz önüne gelmiyor. Halkımızı denizle buluşturma projelerimize tüm hızıyla devam ediyoruz. Arsuz merkezde yapılan yürüyüş yolu ve sosyal tesis atağını Karaağaç Mahallesi sahilinde de yapmaya başladık. Halkımız huzur ve güven ortamında sahilde yürüyüş yapabilecek, denizle buluşacak.  Arsuz’umuzu baştan yaratacağız” dedi.
 
“Arsuz, Uluçınar’dan İbaret Değil !!!”
 
Arsuz ilçesinin merkez Uluçınar’dan ibaret olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Nazım Culha, Karaağaç Mahallesi’nde yapımına başlanan hizmetlerin peş peşe devam edeceğini kaydetti. Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Tüccarlar Sitesi’nin arkasında denize sıfır bir sosyal tesisin temelinin atıldığını ve önümüzde ki yıl Karaağaç halkının bu tesisleri kullanarak denize gireceğini müjdeleyen Culha, yürüyüş yolu çalışmalarının da aynı proje dahilinde başladığına vurgu yaptı.
 
“Karaağaç’a Sosyal Tesislerin temeli atıldı”
 
“bu tesisimizle birlikte sahil yürüyüş yolu da oluşturacağız. Arsuz merkez’de yaptığımız sahil yolunun bir benzerini de burada hayata geçireceğiz. Bu sosyal tesislere gelen Karaağaçlı halkımız bu tesislerden denize girecekler. Hem yürüyüş yapacaklar, hem bu tesislerde oturup nezih bir ortamda dinlenme keyfi yaşayacaklar. Bu tesislerimiz de aynı zaman da duşa kabinlerde olacaktır. Halkımızın tamamen tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek tesisler inşa edeceğiz” dedi.  Aynı güzergâh üzerinde Filiz Kent’in arkasında bir sosyal tesis için daha temel atılacağını kaydeden belediye başkanı Nazım Culha, Karaağaç Mahallesi’ne hizmet yağacağını anlattı. Karaağaç Mahallesi’nin Arsuz ilçesinin en büyük yerleşkelerinden olduğunun altını çizen Culha, Karaağaç mahallesinin önemine vurgu yaptı.
 
“Taziye evleri, park ve Karaağaç Spor’a ulusal çim saha!”
 
Cenazelerin ardından kurulan çadırların artık yerlerini taziye evlerine bırakacağını belirten Culha, Karaağaç Mahallesi’nde ayrı taziye evi için çalışmaların başlatıldığını söyledi. 
Yine Karaağaç Mahallesi’nde ihalelerinin yapıldığı 11 adet park için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Culha; “Arsuz’un her karış toprağı bizler için büyük önem arz ediyor. Biliyorsunuz ki Karaağaç Mahallemiz de Arsuz’umuzun en büyük yerleşkelerinden bir tanesi. Bulunduğumuz coğrafya o kadar geniş ki yapılan hizmetler göz önüne gelmiyor. Bizler Arsuz Belediyesi olarak ilk açılışımızı da Karaağaç’ta semt pazarımızı kurarak yapmıştık. Şimdi de halkımızı denizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bunun için de halkımızın istek ve taleplerini göz önünde bulundurarak sosyal tesislerimiz için temeller atıldı. Önümüz de ki yıldan itibaren denize girmek isteyen Karaağaç halkımız işte bu temelini attığımız sosyal tesisleri kullanarak denize girecekler. Tesislerimiz çok amaçlı. Yine bu tesislerimizin yanında 400 – 500 metre tahmini olarak yürüyüş yolları planlanıyor. Bu arada artık cenazelerden sonra kurulan çadırlar yerine daha nezih ortamlar için taziye evleri kuruyoruz. Karaağaç Mahallemiz için de 4 tane taziye evi planladık. Bunlar içinde çalışmalarımız başladı. Yine ihaleye çıkılan parklarımızdan 11 tanesi de Karaağaç Mahallemize yapacağız” diye konuştu.  
Öte yandan, yapılan hizmetlerde kendileri için en önemli hususun vatandaşları mağdur etmemek olduğunu belirten Culha, kamuya ait yerlerin kullanıldığını söyledi.  
 
Karaağaçspor’a Ulusal Standartlarda Tesis !!!
 
Karaağaaç Spor’a ulusal standartlarda bir çim saha kazandıracaklarını ve bunun için ihaleye çıkılacağını kaydeden Nazım Culha, “Karaağaç sporumuz maçlarını dışarıda oynamak zorunda kalıyor. Mevcut sahamızın haricinde yeni bir çim saha için çalışmalarımızı başlattık. Ulusal standartlarda bir sahayı Allah nasip ederse kısa bir süre sonra Karaağaç Spor’umuza kazandıracağız. Yer olarak Karaağaç restoranın karşısını düşünüyoruz. Arsuz’umuzu baştan yaratacağız” dedi.
 
“Bu altyapı Arsuz’a çağ atlatacak”
 
Son olarak kente çağ atlatacak 252 milyon liralık altyapı şebeke projesini anlatan başkan Nazım Culha, Modern ve daha yaşanabilir bir Arsuz için altyapının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. İki etap şeklinde gerçekleşecek olan projeyle hedeflerinin Arsuz’u sağlam bir altyapıya kavuşturmak olduğunun altını çizen Başkan Culha “Bu bağlamda; Karaağaç, Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 kilometrelik birinci etap altyapı projemiz tamamlanmış olup, ihale süreci başlamıştır. Mali bütçe hazırlıkları devam eden birinci etap altyapı projesinin 2016 yılı içerisinde yapım ihalesi gerçekleşecektir. Yeni arıtma tesisi yapımı ile birlikte planlanan ve Arpagedik, Akçalı, Aşağıkepirce, Avcılarsuyu, Beyköy, Çerçikaya, Derekuyu, Gökmeydan, Gözcüler, Hacıahmetli, Haymaseki, Höyük, Işıklı – Tatarlı, Karagöz Konacık, Kurtbağı, Madenli, Tülek, Üçgüllük – Gülcihan, Yukarıkepirce, Arsuz Merkezi de kapsayan 589,90 kilometrelik ikinci etap altyapının da Şebeke Projesi'nde sona gelindi. Birinci etap altyapı projesinin bitmesinin ardından ikinci etap da eş zamanlı olarak başlayacaktır" diye konuştu.
 
 
  
 
 
Karaağac'a Altyapı Atağı Geliyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet