Skip Navigation Links

Sac’da Ekmek Yerini Makinalara Bıraktı..

Zahmetsiz Sac Ekmeği İlk Kez Arsuz Çetillik’te ..

Sac’da Ekmek Yerini Makinalara Bıraktı.. Web
TV

Arsuz   A+a-

Hatay’ın Arsuz ilçesi Çetillik Mahallesi’nde genç girişimcilerin hayata geçirdiği sac ekmeği projesi, köylerde sürekli ekmek açmak zorunda kalan kadınlara umut oldu.
Sabahın ilk ışıklarında yoğurulan hamurla birlikte birkaç kadının bir araya gelerek saatlerce emek harcadığı sac ekmeği yapılış şekli itibariyle tarih oluyor.
Hatay’da ilk kez kurulan sac ekmeği tesisi, lezzeti, şekli ve pişirim formatı itibariyle köy kadınlarının umudu oldu.
Hatay’ın Arsuz ilçesi Çetillik Mahallesi’nde Süleyman Alkaya ve Ali Alkaya kardeşler, video paylaşım sitesi youtube da gördükleri tesisi araştırmaya başladı. 
Yapılan araştırmalar ve başka illerde kurulan tesislerdeki elde edilen olumlu sonuçlarla sac ekmeği tesisi kurmaya karar veren Süleyman Alkaya ve Ali Alkaya kardeşler, el değmeden zahmetsiz sac ekmeği imalatına başladılar. İlk günden büyük ilgi gören sac ekmeği tesisi, bugünlerde sipariş yetiştirmekte zorlanıyor. 
Hijyen kurallarına tümüyle uyulan, Un’un tekneye döküldüğü andan itibaren kesinlikle el değmeden imalatı yapılan sac ekmeği, makinadan mis gibi kokular yayarak çıkıyor. 
Yurt dışında uzun yıllar çalışmak zorunda kalan Süleyman Alkaya, memleket hasretiyle arayış içerisine girdiğini belirtirken, Youtube’da izlediği sac ekmeği tesisinin fikir olarak çok hoşuna gittiğini söyledi. 
Kadınların işlerini kolaylaştıran, uzun saatler süren oklavayla, odun ateşinde ve yoğun duman ortamında bel ve sırt ağrıları gibi rahatsızlıklara da sebebiyet veren sac ekmeğinin atalardan öğrenildiği gibi yapılış şeklinin yerini bundan sonra makinaların almasının herkesi fazlasıyla memnun ettiğini aktaran Süleyman Alkaya, hijyen ve lezzete büyük önem verdiklerini kaydetti. 
Süleyman Alkaya, Bölgede ilk sac ekmeği tesisinden sac ekmeği 0 532 304 77 43 ve 0535 203 13 31 nolu telefonlardan sipariş aldıklarını söyledi.  
Evin annesi Mesrure Alkaya da yaşamı boyunca oklavayla açtığı ekmeğin makineden bu kadar güzel ve lezzetli çıkmasına şaşırıyor ve günümüz teknolojisinin insanların hayatını ne kadar kolaylaştırdığını hayretle izlediğini ifade ediyor.
Evin babası Zeynelabidin Alkaya ise; atalardan öğrenildiği gibi kadınların sabahın ilk ışıklarında kalkıp odun ateşi ve dolayısıyla duman içerisinde sac ekmeği yapmanın yanı sıra, zahmetli olduğu için bel vı sırt ağrılarıyla uğraşmak durumunda kaldıklarını söyledi. 
Evlatlarının böyle bir yatırımı kendisine ilk açtıklarında önce pek sıcak bakmadığını ama projeyi ve mevcut çalışan tesisleri gördükten sonra onay verdiğini belirten Zeynelabidin Alkaya, genç girişimciler Süleyman ve Ali Alkaya ile gurur duyduğunu söyledi.
 
 
Sac’da Ekmek Yerini Makinalara Bıraktı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet